8 hasznos lecke, amire az első kapcsolatod tanított meg

Írta: ,

Az első párkapcsolat mindenki életében fontos szerepet tölt be, hiszen ekkor tapasztaljuk meg igazán, milyen érzés viszont szeretve lenni. Épp ezért képes mély nyomot hagyni bennünk; és egyúttal rengeteg olyan tapasztalattal gazdagítani az életünket, amelyek a későbbiekben nagy hasznunkra válnak. Ezt a 8 dolgot például mindenki megtanulja az első igazi kapcsolatból – és szakításból.

A szakítás nem jelenti azt, hogy hiba volt Kép forrása: sheenajeffers.com

1/8 A szakítás nem jelenti azt, hogy hiba volt

Biztosan neked is van olyan ismerősöd, aki a szakítás után állítja; jobb lett volna, ha sosem jön össze az exével. Persze valamilyen szinten érthető, hogy a csalódás után egy darabig így látja a helyzetet, hiszen akkor most nem érezné ezt a fájdalmat.

De nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a szuper élményekre sem került volna sor enélkül. Néha a dolgok nem úgy történnek, ahogy eredetileg tervezzük, de az, hogy az első szerelem nem tartott örökké, még nem számít hibának.

Van, ami megváltozik, és nem tudsz tenni ellene Kép forrása: funny.allwomenstalk.com

2/8 Van, ami megváltozik, és nem tudsz tenni ellene

Gondolj vissza az első kapcsolatod legelejére, aztán a végére. Rengeteg dolog megváltozott a kezdetek óta, igaz?

Az emberek fejlődnek, alakulnak (különösen fiatalkorban), így gyakran előfordul, hogy akibe beleszeretsz, néhány év alatt egészen más ember lesz.

Persze nincs ezzel semmi probléma, hiszen ugyanez rád is igaz – viszont sokszor ez a változás olyan mértékű, hogy többé már nem érzitek úgy, hogy egymásnak lettetek teremtve.

Ha valaki beszélni szeretne veled, keresni fog Kép forrása: tumblr.com

3/8 Ha valaki beszélni szeretne veled, keresni fog

Az első szerelemnél garantáltan megtanultad, hogy ha valaki tényleg részt szeretne venni az életedben, képes lesz ehhez erőfeszítéseket tenni.

Még akkor is, ha csak néhány szabad perce van aznap; azt garantáltan arra fordítja, hogy felhívjon telefonon.

Ezzel szemben, ha valaki képes napokat eltölteni úgy, hogy még csak egy üzenetet sem ír a Facebookon, annak a személynek igazából nem is vagy olyan fontos, mint azt remélted.

Néha egyszerűen csak nem működik Kép forrása: anoffwhiteseattle.com

4/8 Néha egyszerűen csak nem működik

Sokan hajlamosak azt gondolni, hogy ha már évek óta együtt vannak valakivel, biztosan ő az Igazi. Elvégre miért alakult ki közöttetek ilyen mély kötődés, ha végül nem együtt élitek le az életeteket?

Bár erre a kérdésre nincs tökéletes válasz, az együtt eltöltött évek sajnos még nem garantálják az örökkön-örökkét.

Néha ugyanis ez alapozza meg azt, hogy a későbbiekben megismerj valakit, és tényleg ő legyen az Igazi.

Az önbizalmad csak tőled függ Kép forrása: thephoblographer.com

5/8 Az önbizalmad csak tőled függ

Gyakran beleesünk abba a hibába, hogy egy szakítás után minden önbizalmunkat elveszítjük. Hiszen ilyenkor úgy érezzük, nem vagyunk elegendőek egy kapcsolathoz, elvégre a párunk úgy döntött, másokkal is szeretne ismerkedni.

Nem szabad hagyni, hogy ez lerombolja az önbizalmad! Az első szakításod után rövidesen megtanultad, hogy más emberek látják benned azt, amit ő talán nem vett észre; a magadról alkotott véleményednél pedig csakis egyetlen személyre alapozhatsz. Rád!

Fontosak a megérzések Kép forrása: nicolejanelle.tumblr.com

6/8 Fontosak a megérzések

Emlékszel még arra az alkalomra, amikor támadt egy különös megérzésed, de lebeszélted magad róla, mert azt gondoltad, csak paranoiás vagy? Aztán kicsivel később bebizonyosodott, hogy mégis igazad lett volna, ha a megérzésedre hallgatsz.

Ezek után te is megtanultad, mennyire fontos a belsődre hallgatni a fontosabb kérdésekben. Ha egy kapcsolatot nem érzel megfelelőnek, ne menj bele; sokkal jobb boldog egyedülállóként várni a Nagy Ő-re, mint belemenni egy átmeneti viszonyba.

7/8 Nem kényszeríthetsz valakit arra, hogy szeressen

Az első párkapcsolatod nem csak az az időszak, amikor először tapasztalod meg az igaz szerelmet, hanem ekkor éled át először a szakítás fájdalmát is.

Ilyenkor tanulod meg igazán, hogy nem számít, mennyire szeretsz valakit; nincs olyan módszer a világon, amivel ráveheted őt, hogy viszonozza ezt, ha nem érez úgy.

Erősebb vagy, mint gondolnád Kép forrása: seventeenenespanol.com

8/8 Erősebb vagy, mint gondolnád

Az első szakításod után hajlamos lehetsz azt gondolni (sőt, biztos is vagy benne), hogy többé senkit sem fogsz szeretni, és eljött a világvége.

Aztán – magadat is meglepve – lassan megtalálod azt az erőt, ami végig ott bujkált benned.

Valójában ugyanis az első csalódás az, ami felkészít az életben bekövetkező veszteségekre, és segít megerősíteni a lelkedet.