Élni és élni hagyni. Így teremtsd meg a harmóniát a párkapcsolatodban

Berényi Nóri
Írta: ,

Párkapcsolatban élni nem egyszerű. Egyszer fent, máskor lent, abban azonban egyet érthetünk, hogy nincs tökéletes kapcsolat. Érző lények vagyunk, akik olykor hibáznak, bántanak, de arra is képesek, hogy örömet okozzanak a másiknak. De akkor mégis, hogyan teremthető meg egy harmonikus párkapcsolat? Teheted fel magadnak a kérdést. Akkor hát ássuk bele magunkat!

Ne akarj valaki fele lenni! Kép forrása: pexels.com

Sok nő nem egy egészként van jelen a párkapcsolatában, csupán fél emberként. A párjára támaszkodik és tőle várja az összes olyan megerősítést, amit magától kellene hallania. Általában ez a típus képtelen kapcsolat nélkül élni, hiszen ez jelenti élete stabilitását.

És mivel nem egészként van jelen, ezért az erőviszonyok sem azonosak. Ez máris problémát szülhet, ami romboló hatással bír a harmóniára.

Ahhoz, hogy egy kapcsolat működőképes legyen, tökéletesen tisztában kell lenned önmagaddal és a céljaiddal. Ne feledd, legfontosabb feladatod, hogy önmagadat boldoggá tedd, mert csak így tudsz majd mást is azzá tenni.

Tedd félre a büszkeségedet! Kép forrása: pexels.com

Nem is olyan könnyű, igaz?

Annyi berögzült szokásunk van, hogy elképzelhetetlennek tűnik a változtatás.

DE! Egy kapcsolatban nem fér meg az ego. Vagy, ha mégis jelen van, akkor az semmiképpen sem mondható őszintének.

Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy néha tedd félre a büszkeségedet és próbálj meg kompromisszumokat kötni.

Nem kell feladnod önmagadat, szó sincs róla, viszont abból semmiféle harmónia nem származik, ha mindketten csak a saját igazatokat hajszoljátok.