Elmondd vagy sem? Titkok a párkapcsolat előtt és alatt

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
Elmondd vagy sem? Titkok a párkapcsolat előtt és alatt

Kép forrása: India Earl Photography

Egy kapcsolat elején mindig kérdéses, milyen részletesen kell beszámolnod az újdonsült barátodnak a múltadról... Botlások, kalandok, még mindig benned élő érzelmek – vajon mi az, ami rá tartozik, és mi az, amit jobb, ha örökre homály fed?

Titkok a párkapcsolat előtt Kép forrása: generalizedloveliness.com

Saját magad bemutatását könnyen érezheted ingoványos, veszélyes területnek, főleg, ha éppen olyasvalaki elvárásaink szeretnél megfelelni, akit annyira még nem is ismersz – és aki hosszú éveken keresztül a társad lehet. Talán éppen emiatt fordul elő olyan gyakran, hogy a többség titkolózik az alakuló viszony küszöbén, legyen szó a korábbi kapcsolatok mennyiségéről, vagy milyenségéről, és persze a szinte tabunak számító legutolsó exről.

Ez a fajta „témakerülés” nem feltétlenül, és nem minden esetben rossz. Ám ahogy minden kegyes hazugság, a titkolózás is csak akkor lehet hasznos, ha a valóság sosem derül ki, különben a frissen jött infó könnyen a bizalom rovására mehet.

Számít, mi volt előtte? Kép forrása: adaymag.com

Részben igen, részben nem. Általánosságban talán azt mondhatjuk, ha olyasvalamiről van szó, ami közvetlenül érinti a kapcsolatot, akkor azt nem érdemes sokáig eltitkolni, jobb, ha minél előbb kiteríted a kártyáidat. Azonban, az olyan infók, amik nem érintik közvetlenül az alakuló kapcsolatot, esetleg jó esély van rá, hogy sosem fognak kiderülni, akkor nem feltétlenül érdemes felemlegetned őket.

Például előfordulhat, hogy egy korábbi esemény rossz színben tüntetne fel, és amíg a másik nem ismer, hajlamos lehet ez alapján megítélni. Ebben az esetben jobban teszed, ha hallgatsz, vagy csak akkor mondod el a részleteket, amikor az újdonsült barátod már kellőképpen megismert, és biztos vagy benne, hogy megért majd.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv