Elmondd vagy ne? Mikor érdemes beismerni a félrelépést?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A leggyakoribb válóok manapság a félrelépés – ennek ellenére a megcsalás még mindig tabutéma. Bár nagyon sok embert érint, a tényleges hűtlenkedés legtöbb esetben egy sokkal mélyebben gyökerező probléma eredménye. De mit kell tenned, ha te követted el ezt a végzetesnek tűnő hibát?

Elmondd, vagy ne? Kép forrása: etsy.com

A megcsalást illetően általában két véleménnyel élnek az emberek: vannak, akik azt mondják, hogy aki félrelépett, abban legyen annyi, hogy őszinte, és vállalja a felelősséget tetteiért.

Mások viszont úgy vélik, hogy ha a hűtlenkedő kitálal, akkor azzal csak a saját lelkén könnyít, és a vétlen fél nyakába zúdítja a fájdalmat, na és persze a nem kevésbé nehéz döntést.

Mindkét álláspontban találhatunk megkérdőjelezhetetlen igazságokat, és mindig az adott szituációtól függhet, hogy melyik vélemény áll közelebb hozzád.

Az viszont tény, hogy egyik út sem éppen könnyen járható, de ha félreléptél, akkor döntened kell, melyiken indulsz el.

Hallgatni arany Kép forrása: vittoriana.blogspot.hu

Anélkül, hogy bármelyikre is biztatnánk, nézzük meg, mi történhet veled a későbbiekben!

A félrelépés elhallgatása akkor „segíthet”, ha ténylegesen egyszeri alkalomról beszélünk, és tulajdonképpen már akkor megbántad a dolgot, amikor csak éppen belecsöppentél az adott szituációba.

A történtek rávilágítottak arra, mennyire szereted a barátodat, a férjedet, és biztos vagy benne, hogy soha többet nem fogsz elkövetni egy ekkora baklövést.

Fontos szempont az is, hogy túl tudod tenni magadat az egészen úgy, hogy ebből kifelé semmi sem látszik, illetve kizártnak tartod, hogy valaha is kiderüljenek a történtek.

Az ugyanis csak ront a helyzeten, ha utólag buksz le…