Az ellaposodott kapcsolatok okai

Az ellaposodott kapcsolatok okai

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az ellaposodott kapcsolatok okai

Sokan a nagy megszokás miatt alig veszik észre, hogy már egy ideje ellaposodott a kapcsolatuk. Hogy ezen változtatni tudjunk, mindenképpen ismerni kéne a jeleket, melyek arra utalnak, fel kéne pezsdíteni a viszonyt.

Beszélgetések hiánya

Egy kapcsolat elején mindenkiből csak úgy dől a szó, viszont ahogy telnek-múlnak a hónapok, az évek, ez gyakran mintha megcsappanna. Persze természetes, ha nem csacsogunk folyton, viszont, amennyiben úgy érezzük, párunk nem oszt meg már velünk annyi mindent, nincsenek közös témáitok, ott már baj van.
Ilyen esetekben érdemes egy közös kiruccanást szervezni, mivel az élmények biztosan meghozná a beszélgetéshez a kedveteket.

Unalmas szex

Természetes, hogy egy friss pár rengeteget szeretkezik, akár minden nap. Viszont ne ijedjünk meg, ha ennek száma az idők folyamán csökken, hiszen 2 év múlva visszaállnak a hormonjaink a régi kerékvágásba.
Viszont ha a szex ellaposodik és hosszú távon unalmassá válik – netán megszűnik-, az mindenképpen azt mutatja, hogy valami nincs rendben a kapcsolatban. Ha ezt veszitek magatokon észre, vigyetek színt az összebújásba, például szexuális játékszerekkel, vagy új pozíciók kipróbálásával.

Otthon, a négy fal között

Egy kapcsolat könnyen ellaposodhat, ha sohasem megyünk el kettesben sehová, és az összes szabad időnket otthon töltjük. Persze vannak olyan típusú emberek, akik jobban szeretnek a kényelmes kanapéjukon lenni, viszont olykor-olykor nekik sem árt egy kis kiruccanás.
Így újra színt, friss impulzusokat, élményeket vihetnek bele a kapcsolatukba, ami szinte minden téren meg fog mutatkozni. Mindketten élénkebbekké, energikusabbá váltok, aminek hatására új löket endorfint kaptok.

Nem érdeklődünk a másik felől

Egy jól működő kapcsolatban a felek mindig érdeklődnek egymás iránt: hogy mi volt aznap a munkában, hogy viselkedett a főnök, mi érdekeset hallottunk, stb.
Azonban ha ez a „kikérdezés” elmarad, akkor azt mutathatja, hogy már nem foglalkoztat, mi van a másikkal. Megszokottá válik, hogy ott van mellettünk, de már nem mutatunk semmi érdeklődést iránta.

Inkább a TV

Amennyiben rendszeresen inkább a TV-t bámuljuk, ahelyett, hogy a másikkal foglalkoznánk, az jelezheti a kapcsolat ellaposodását. Ez persze csak akkor érvényes, ha mellette alig kommunikálunk a párunkkal, mivel önmagában még nem tragédia, ha meg szeretnénk nézni egy jó filmet, vagy a kedvenc sorozatunkat.
A lényeg, hogy ne csak a TV nézés töltse ki a szabad óráinkat, hanem a társunk is.

Nem akarsz tetszeni

Ha egy pasit, vagy egy nőt megkérdezünk, mi változott a másikban az évek alatt, sokat azt felelik, hogy a társuk elslamposodott. Való igaz, otthoni körülmények között nem viselünk kisestélyit, de ha lehet, ne kinyúlt, kifakult ruhákban legyünk saját szentélyünkben, hanem vonzó, mégis kényelmes szerelésben.
Ügyeljünk arra, hajunk ne legyen kócos, és ha sminket nem is kell felraknunk, arcunk mindenképp keltsen ápolt benyomást.

Hiányzik a tűz

Hogy miből lehet leginkább érezni azt, hogy ellaposodott a kapcsolatunk? Röviden onnan, hogy érezzük. Érezzük, hogy valami nem jó, valami hiányzik. Amennyiben ez bekövetkezik, ne temessük egyből a viszonyt, ugyanis ha már felismertük, az jó is lehet, mivel ekkor, ha szeretjük a másikat, akkor változtatunk is, hogy a tűz újra lángra lobbanjon.Természetes, hogy egy hosszú távú kapcsolatban vannak hullámvölgyek, hullámhegyek és sík terepek. Gondoljunk rájuk úgy, mint szükséges jóra és rosszra, melyek csakis boldogságunkat szolgálják. És az, hogy az előttünk heverő élethelyzetekkel mit kezdünk, az csakis rajtunk áll.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!