Nem mindegy! Elkényelmesedtél vagy komfortosan érzed magad a párod mellett?

Írta: ,

Amikor azt hallod, hogy valaki elkényelmesedik a pasija mellett, neked is az jut eszedbe, hogy biztosan már nem tesz erőfeszítést a kapcsolatáért? Sokan teljesen félreértelmezik ezt a kifejezést, pedig valójában az, hogy kényelmesen tudsz viselkedni a párod mellett, egyáltalán nem negatívum!

Nem aggodalmaskodsz mellette Kép forrása: unsplash

1/5 Nem aggodalmaskodsz mellette

Ugyanis az, hogy kényelmesen érzed magad a párkapcsolatodban, sok esetben nagyon jó dolog is lehet. Sőt, olyannyira előnyös, hogy akár még közelebb is hozhat titeket egymáshoz a pároddal.

A komfortérzet ugyanis azt jelenti, hogy többé már nem akadsz ki azon, ha hosszú idő után válaszol csak az üzenetedre. Valójában van, hogy még csak észre sem veszed, mennyi idő telt el az utolsó üzenete óta, mert nem a telefonodat nézted egész nap, kétségek között tengődve.

Helyette inkább éled az életed, magabiztosan, mert tudod, hogy amint lesz ideje, úgyis rögtön írni fog neked, és nem szándékosan ignorálja az üzenetedet.

Képes vagy megbízni benne annyira, hogy ne támadjanak kétségeid.

Meg mered mutatni önmagad Kép forrása: unsplash

2/5 Meg mered mutatni önmagad

Az, hogy komfortosan érzed magad a párkapcsolatodban, azt is jelenti, hogy képes vagy megmutatni a valódi énedet előtte, még a rosszabb napokon is.

Nem rohansz a fürdőszobába sminkelni, ha hallod, hogy nyílik a bejárati ajtó, és már nem töltesz el órákat azzal, hogy a hajadat igazgasd a tökéletes összhatásért.

Tudod, hogy ha meglát smink nélkül, a reggeli készülődés kellős közepén, ő biztosan akkor is imádni fog téged, függetlenül attól, az adott pillanatban épp hogy nézel ki.

Mert végre megtaláltad azt a társat, aki azért szeret, aki vagy!

Őszintén mersz beszélni előtte Kép forrása: unsplash

3/5 Őszintén mersz beszélni előtte

Ha kényelmes vagy a kapcsolatodban, képes vagy őszintén elmondani a párodnak, ha valamivel nem értesz egyet.

Nem félsz már attól, hogy a véleményeddel esetleg konfliktust okozol, mert tudod, hogy mindkettőtök érzései ugyanannyira fontosak.

Ha megbánt valamivel, nem próbálod elnyomni magadban a negatív érzéseket, hanem sokkal inkább kiállsz elé, és megosztod vele a gondolataidat.

Mert nem félsz már attól, hogy esetleg ezzel elijesztenéd, vagy hogy emiatt szakítana veled.

Pontosan tudod, hogy neki is fontos az érzelmi világod, és ezt őszintén értékeled is.

Nem kell tettetned magad Kép forrása: unsplash

4/5 Nem kell tettetned magad

Amikor végre kényelmesen érzed magad a párod mellett, tudod, hogy nem kell mindig a maximumot kihoznod magadból.

Nem muszáj a társaságában folyton jókedvűnek tettetni magad, mosolyogni, és úgy tenni, mint aki épp élete legjobb napját éli, mert tudod, hogy ő az őszinte érzéseidet szeretné látni.

Képes vagy megmutatni neki a vidám és a szomorú oldaladat is, ahogy attól sem félsz, hogy esetleg sebezhetőnek lát téged. A párkapcsolatok elején mindenki igyekszik erősnek látszani, de az igazi kincs az, ha valaki mellett mersz beszélni arról, ami igazán fájdalmas számodra.

Tudod, hogy nem kell lenyűgöznöd őt a legjobb oldaladdal, mert mellette az lehetsz, aki éppen lenni szeretnél.

Nem hazudsz neki Kép forrása: unsplash

5/5 Nem hazudsz neki

Ha komfortosan érzed magad a kapcsolatodban, az egyúttal annak is a jele, hogy végre mersz valódi önmagad lenni a pasi társaságában, és sosem hazudsz neki.

Nem érzed azt, hogy kötelezően csak salátát kellene enned, és nem kell füllentened arról sem, mennyit keresel, vagy hány kapcsolatod volt korábban.

Bármit elmondhatsz neki, anélkül, hogy ítélkezne feletted, mert nem egy álomképet akar megismerni, hanem a valódi énedet.