4 szakasz, amin végig kell mennetek, ha életre szóló kapcsolatra vágytok

Írta: ,

Az erős, hosszú távú kapcsolatok nem potyognak az égből, és nem is kopogtatnak csak úgy az ajtódon; ahhoz, hogy egy szerelem sokáig tartson, többek között lelkesedésre, erőfeszítésre és elköteleződésre van szükség. Noha minden kapcsolat más, mégis akad néhány szakasz, amin át kell haladnotok ahhoz, hogy örökké együtt maradjatok!

A rózsaszínködös időszak Kép forrása: formulalubvi.com

1/4 A rózsaszínködös időszak

Ez az időszak a pillangókról, libabőrről és 24 órás álmodozásról szól. Itt kerül sor az első randira, és mindenre, ami ezzel együtt jár, miközben folyamatosan egymással szeretnétek lenni.

Nincs olyan reggel, amikor nem hatalmas mosollyal az arcodon ébredsz, semmi sem tudja elrontani a kedved, és alig bírsz elaludni – de csak mert folyamatosan ő jár a fejedben.

Persze mindketten igyekeztek a legjobb formátokat hozni: nincsenek veszekedések, egyikőtök sem hibázik, csak a kémia és az a bizonyos szikra lebeg körül titeket, hiszen a szerelem ilyenkor tényleg vak!

2/4 A felébredés fázisa

Mindegy, milyen hosszú időt töltöttetek az első fázisban, visszatekintve ez sajnos mindig túl rövidnek tűnik. Előbb-utóbb ugyanis beköszönt a valóság, egy veszekedés vagy sértő kijelentés formájában, és azon kapod magad, hogy a barátnődhöz fordulsz tanácsért.

Először látod a párodat a varázslatos felhő és a tökéletesség nélkül, amivel felruháztad őt – hiszen valójában mindenkinek vannak hibái. És akkor felmerül benned a kérdés: vajon tényleg ő az Igazi számodra? Ez az a pont, ahol a legtöbb kapcsolat elbukik, hiszen megjelennek a kételyek, és hirtelen nem is vagytok olyan biztosak abban, hogy összeilletek. Ha pedig mégis, elég erősek vagytok ahhoz, hogy továbblendüljetek?

A magabiztosság korszaka Kép forrása: bridalmusings.com

3/4 A magabiztosság korszaka

Ha sikerül továbblépnetek a valóság és bizonytalanság időszakából, egy dolog biztos: sokkal jobban megismeritek és megértitek egymást.

Most már tisztában vagy azzal, mit szeret a párod, milyen véleménye van a fontosabb témákról, és természetesen azzal is, hogy mit érez valójában irántad. Tudod, hogy mindig számíthatsz rá.

Noha az első fázisban érzett izgalom elmúlik, ennek helyét átveszi valami sokkal komolyabb, mélyebb érzés; az egymás iránti megbecsülés és bizalom. Együtt fejlődtök, és megtanuljátok saját magatok elé helyezni a másik fél vágyait.

Az újrafelfedezés szakasza Kép forrása: pineasy.net

4/4 Az újrafelfedezés szakasza

Erre a pontra csak azok a párkapcsolatok jutnak el, amelyek tényleg erős, megingathatatlan alapokkal rendelkeznek.

Ilyenkor már biztosak vagytok abban, hogy megtaláltátok az igaz, örökké tartó szerelmet, amit sajnos csak néhány ember elég szerencsés megtapasztalni. Kívül-belül ismeritek egymás jó és rossz szokásait, mégsem aludt ki bennetek az a bizonyos szikra.

És ami a legfontosabb: most már el sem tudnátok képzelni a jövőtöket egymás társasága nélkül!