Élet a megcsalás után: hogyan építsd újra a bizalmat, ami elveszett

Berényi Nóri
Írta: ,
Élet a megcsalás után: hogyan építsd újra a bizalmat, ami elveszett

Te képes lennél folytatni egy kapcsolatot úgy, hogy megcsalt a párod? Ha most a válaszod kapásból igen volt, akkor nehezítünk a kérdésen. Képes lennél úgy folytatni a kapcsolatot, hogy miután tudatában vagy annak, hogy megcsalt a párod, újra meg tudsz benne bízni, tudod ugyanúgy szeretni, mint előtte és nem felhánytorgatni neki folyamatosan? Ha a válaszod nem, viszont mindenképpen szeretnéd megpróbálni, akkor most neked szeretnénk ebben segíteni.

Hagyd a múltat Kép forrása: junebugweddings.com

Nehéz úgy folytatni egy kapcsolatot megcsalás után, hogy ne gondolj erre, mikor a párod túlórázik, vagy éppen csak a haverjaival ül be sörözni valahova, viszont a saját érdekedben is mondjuk, hogy, ha már döntöttél és megbocsájtottál neki, akkor magatok mögött kell hagynod a múltat.

Persze ehhez az is kell, hogy lásd a párodon a megbánást és érezd, hogy mindent megtesz azért, hogy visszanyerje a bizalmadat.

És, ha így tesz, akkor te nem emlegetheted fel neki minden egyes veszekedésetek folyamán a félrelépését.

Ugyanis ez azt jelenti, hogy te nem tudod ezt az egészet feldolgozni, elengedni, ilyenkor pedig értelmetlen folytatni bármit is. Nyilván úgy mondjuk ezeket, hogy kellő idő eltelt ahhoz, hogy képes legyél továbblépni.

Ez igaz párkapcsolatra, de bármilyen más emberi kapcsolatra is.

Ha nem bízol meg valakiben, akkor már egy teljesen mindennapi beszélgetés során is a hazugságot fogod keresni a szavaiban.

Így pedig nem lehet életben tartani egyetlen kapcsolatot sem.

Ha úgy döntöttél, hogy folytatni szeretnéd pároddal a kapcsolatotokat, akkor bármennyire is nehéz, ezzel együtt jár az is, hogy újra meg kell bíznod benne.

Senki sem várja el tőled, hogy ez egyik napról a másikra történjen meg, viszont, ha újbóli bizalmat szavaztál neki, akkor ahhoz tartanod is kell magad.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba