Élet a megcsalás után. Így építsd újra a bizalmat, ami elveszett

Írta: ,

Te képes lennél folytatni egy kapcsolatot úgy, hogy megcsalt a párod? Ha most a válaszod kapásból igen volt, akkor nehezítünk a kérdésen. Képes lennél úgy folytatni a kapcsolatot, hogy miután tudatában vagy annak, hogy megcsalt a párod, újra meg tudsz benne bízni, tudod ugyanúgy szeretni, mint előtte és nem felhánytorgatni neki folyamatosan? Ha a válaszod nem, viszont mindenképpen szeretnéd megpróbálni, akkor most neked szeretnénk ebben segíteni.

Ami a legfontosabb: dönts! Kép forrása: foto-guru.com

1/5 Ami a legfontosabb: dönts!

Tegyük fel, hogy éppen most tudtad meg, hogy megcsalt a párod. Ekkor pedig két irányba indulhatsz el.

Vagy eldöntöd, hogy te egy ilyen tettet képtelen lennél megbocsájtani és ezzel örökre lezártnak tekinted a dolgot, vagy a nehezebb utat választod és megpróbálod újra felépíteni a bizalmat.

Ez pedig nem kis vállalkozás, viszont a döntésednek mindenképpen határozottnak kell lennie.

Az nem működik, hogy egyik nap elhajtod, másik nap pedig visszaengeded az ágyadba. Dönts bárhogy, de azt határozottan hozd meg!

2/5 Bizalom nélkül nincs kapcsolat

Ez igaz párkapcsolatra, de bármilyen más emberi kapcsolatra is.

Ha nem bízol meg valakiben, akkor már egy teljesen mindennapi beszélgetés során is a hazugságot fogod keresni a szavaiban.

Így pedig nem lehet életben tartani egyetlen kapcsolatot sem.

Ha úgy döntöttél, hogy folytatni szeretnéd pároddal a kapcsolatotokat, akkor bármennyire is nehéz, ezzel együtt jár az is, hogy újra meg kell bíznod benne.

Senki sem várja el tőled, hogy ez egyik napról a másikra történjen meg, viszont, ha újbóli bizalmat szavaztál neki, akkor ahhoz tartanod is kell magad.

Hagyd a múltat Kép forrása: junebugweddings.com

3/5 Hagyd a múltat

Nehéz úgy folytatni egy kapcsolatot megcsalás után, hogy ne gondolj erre, mikor a párod túlórázik, vagy éppen csak a haverjaival ül be sörözni valahova, viszont a saját érdekedben is mondjuk, hogy, ha már döntöttél és megbocsájtottál neki, akkor magatok mögött kell hagynod a múltat.

Persze ehhez az is kell, hogy lásd a párodon a megbánást és érezd, hogy mindent megtesz azért, hogy visszanyerje a bizalmadat.

És, ha így tesz, akkor te nem emlegetheted fel neki minden egyes veszekedésetek folyamán a félrelépését.

Ugyanis ez azt jelenti, hogy te nem tudod ezt az egészet feldolgozni, elengedni, ilyenkor pedig értelmetlen folytatni bármit is. Nyilván úgy mondjuk ezeket, hogy kellő idő eltelt ahhoz, hogy képes legyél továbblépni.

Gondolj a sok jóra Kép forrása: storyboardwedding.com

4/5 Gondolj a sok jóra

Tényleg egyetlen rossz döntés alapján képesek vagyunk búcsút mondani a másiknak? Mindenféle hibáztatás nélkül mondjuk, hogy bármennyire fájdalmas is beismerni, egy megcsalás két emberen múlik.

Igen, nagyon fájdalmas ezt beismerni, hiszen, hogyan is lehetne hibás az, akit megcsal a párja, de valójában nagyon is sok van az ő rovásán is.

Ez persze nem mentesíti a párját tettei alól, viszont ilyenkor érdemes önvizsgálatot tartani úgy, hogy őszinték vagyunk magunkkal szemben is.

Ráadásul, ha egy sok éve tartó kapcsolatról beszélünk, akkor igenis számításba kell venni azt a sok jót, amit együtt élt át a pár, ugyanis a legtöbb megcsalás nem a szeretet hiányából fakad, hanem abból, hogy a két fél képtelen közös nevezőre jutni.

Ez pedig igenis kommunikációs hiba.

Beszéljetek! Kép forrása: samlandreth.com

5/5 Beszéljetek!

A bizalom mellett minden párkapcsolat alapja a kommunikáció. Ha ez nincs, akkor kapcsolat sincs. Egy megcsalás után pedig erre még inkább szükség van.

Először is meg kell fejteni, hogy mi vezetett a félrelépéshez és hagyni a hűtlen felet, hogy őszintén meg tudjon nyílni a másik előtt.

Talán egy olyan dologról van szó, ami kommunikációval simán megoldhattak volna.

Miután teljes őszinteséggel tudtok beszélni egymással, nem lesz lehetetlen a bizalmat újra kialakítani kettőtök között.