4 dolog, amire az elengedés megtanított

Dienes Petra
Írta: ,
4 dolog, amire az elengedés megtanított

Kép forrása: unsplash.com

Sokan átélték már azt a fájdalmat, amit egy szeretett dolog elvesztése okozott, és számtalan ember van, aki még nem kész arra, hogy elengedjen valamit, amiről már rég tudja, hogy nem működik. Bármelyik táborba is tartozol, ez a cikk segít abban, hogy felismerhesd, milyen csodák történhetnek, ha a továbblépést választod a búslakodás helyett.

Önmagad pozitívabb verziója lehetsz

Az agyunk egy csodálatos szerv, aminek a mai napig kutatják a működését. Érdekes tény, hogy az elménk miként működik nehezebb élethelyzeteinkben.

Tudtad, hogy az agy képes manipulálni az emlékeket az alapján, hogy éppen mennyire vagy szomorú?

Tehát ha le vagy törve, akkor az agyad akaratlanul is rossz emlékeket fog keresni és ezeket eleveníti majd fel a memóriádban. Pontosan ilyenkor teszed fel magadban azokat a kérdéseket, hogy miért választok mindig rossz pasikat, vagy hogy miért történik mindig ugyanaz a rossz dolog velem, stb. Ezt úgy tudod az előnyödre fordítani, hogy ha valóban megpróbálod elengedni azokat a dolgokat, amik hátráltatnak az életben. Ezután próbálj meg fókuszálni egy pozitív jövőképre. Így az agyad azon fog dolgozni, hogy új emlékeket raktározzon el, olyanokat, amik szintén olyan jó érzést keltenek benned, mint a boldog jövőd. Ezzel pedig két legyet üthetsz egy csapásra.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció