Eláruljuk, hogyan heverheted ki a viszonzatlan szerelmet

Sándor Alexandra
Írta: ,

Rettentően romantikusnak hangzik, hogy valakit tiszta szívedből tudsz szeretni – attól függetlenül, hogy az illető egyáltalán tudomást szerez-e erről. Igen ám, de a mennyei érzésnek pokoli fájdalom lehet az ára, amin nem lehet túllépni egyik napról a másikra. Az alábbiakban megosztunk veled néhány olyan gondolatot – részben F. Diane Barth pszichológus tollából –, amelyek segíthetnek kikecmeregni a gödör aljáról.

Fogadd el, hogy fáj!

A szenvedést nem tudod elkerülni. A visszautasítás fájdalmas. Összetört a szíved, és ez akár valós fizikai tünetek formájában is kiütközhet.

Hiába tudod, hogy nem hasadhatsz ketté legbelül, a mellkasodban mintha mégis pontosan ez történne…

Ez nem véletlen, hiszen a Michigani Egyetem kutatócsoportja Ethan Kross vezetésével kimutatta, hogy az érzelmi sajgás ugyanazokat az agyi régiókat hozza működésbe, mint a testi kín.

Fogadd hát el, hogy megsérültél, elvégre nincs rajta mit szégyellni. Vigyázz úgy magadra, mintha csak betegséget hevernél ki éppen! A regeneráció folyamata ugyancsak időigényes lehet.

Ne várd tehát, hogy másnap reggel úgy ébredsz, mint vasárnap délutáni szundikálás után a jó pap: mintha mise történt volna!

Tudd, hogy nem vagy egyedül!

Roy Baumeister szociálpszichológus kollégáival együtt úgy saccolja, hogy az emberek 98%-a megtapasztalja a viszonzatlan szerelmet életének valamely szakaszában.

Az efféle kudarccal az a fő baj, hogy nemcsak elszomorít, hanem magányossá is tesz.

Ráadásul egyfajta szégyenkezés is társul hozzá, hiszen úgy tűnhet, mintha valami alapvetően nem stimmelne veled.


5 dolog, amit sajnálok, hogy az anyukám nem mondott el nekem a párkapcsolatokról


Ahelyett, hogy ilyenkor fájdalmas kérdésekkel kínoznád magadat, vagy olyan ideiglenes és felszínes örömöt hozó tevékenységgel vigasztalódnál, mint a hangulatevés, gondolj csak végig valamit!

Rengeteg okos, gyönyörű, csinos, intelligens és szerethető ember megy keresztül ugyanezen – vajon felettük is ugyanúgy ítélkeznél, mint ahogy most saját magaddal teszed?

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019