Egyre kevesebb igazi férfit látok az utcán. Mitől lett mindenki metroszexuális?

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Egyre kevesebb igazi férfit látok az utcán. Mitől lett mindenki metroszexuális?

Kép forrása: joycevandam.nl

Miután a négyéves lányom a héten harmadjára kérdezte meg tőlem, hogy: „Anya! Ő fiú vagy lány?” és minderre én is nehezen tudtam válaszolni, elgondolkodtam. Hát valahogy így született ez az írás.

A válaszom egyébként az volt, hogy fiú, bár magam sem voltam teljesen biztos benne. De nem úsztam meg ennyivel. A gyerek tovább kérdez, jól teszi, úgy okosodik. „De akkor miért ilyen a haja? Miért van ilyen ruhában?” És miért ne kérdezne ilyeneket, amikor ha végignézünk a 20 év körüli heteroszexuális fiúkon is, lassan nem sokban különbözik az öltözködésük a lányokétól.

Vagy velünk van a baj? Elvégre mi nem járunk már annyira szoknyában.. De akkor is, feszülős csőnaci, amin több a szakadás, mint az anyag, köldökig kivágott felső, amiből elősejlik frissen gyantázott mellkasa, a szemöldöke formára szedve, szakálla festve, egy kék kontaktlencse is belefér.

Normális ez? Azért egy kis hanyag elegancia maradjon már. Nem azt mondom, hogy a férfiak igénytelen és ápolatlanok legyenek, szó sincs róla, az senkinek nem hiányzik, de azért ne töltsön el több időt a fürdőszobában a tükör előtt, mint mi, hölgyek. Az majd a mi dolgunk. És akkor még szót sem ejtettem azokról a fiúcskákról, (mert nem tudom máshogy mondani, vérbeli macsónak aligha nevezhetném őket) akik videókban sminkelik magukat és ezt büszkén fel is töltik a netre.

És nem csak a megjelenéssel van a baj. Egyre jobban kiveszőben van az udvarias, előzékeny, illedelmes férfi is. Ha a buszon állok, sajnos egyre kevesebb példát látok rá, hogy egy idős vagy várandós hölgynek átadják a helyüket, vagy segítenek a csomagjait cipelni. Inkább belemélyednek legújabb okos telefonjukba és feltolják a hangerőt.

És ez még nem az a kategória, akinek „apu megvette a várost” és ezért már azt hiszi, hogy ő valaki. Elhiszi magáról, hogy ő dolgozott meg érte, és volt olyan tehetséges üzletember, hogy futotta a szép kocsira meg a fényűző élet egyéb kiegészítőire. Úgy érzi, sportkocsival a feneke alatt neki már mindent lehet. Ha valamit esetleg rosszul csinálna a felelősséget úgysem ő vállalná, majd azt is megoldják helyette, ahogy minden mást is.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató