Egyedülálló anyuka vagy? Van remény az új szerelemre!

Írta: ,

Egyedülállóként szembenézni a mindennapok kihívásaival nem mindig könnyű, de még nehezebb akkor, ha már nem csak magadra kell gondolnod. A statisztikák szerint azoknak a házasságoknak, amelyeket a felek a húszas éveik elején kötnek, a fele válással végződik. Ha pedig a szerelem hevében nem csak esküt tettetek, hanem családot is alapítottatok, még nehezebb feldolgozni, hogy immáron egyedülálló anyaként kell érvényesülnöd. Ez viszont korántsem jelenti azt, hogy nem találhat rád újra a szerelem akár rövid időn belül is!

Szakíts időt a párkeresésre Kép forrása: stylisheve.com

1/6 Szakíts időt a párkeresésre

Az első és egyik legnehezebb dolog, hogy a gyermeknevelés mellett a párkeresésre is időt szakíts valahogy.

Persze nem kell sürgetned semmit, mindenekelőtt gondold át, hogy mit keresel és mire vágysz. Ne az legyen az elsődleges szempont, hogy mindenáron találj valakit magad mellé.

Érdemes várnod addig, amíg a válás tortúrája lezajlik, hiszen az sosem egy kellemes időszak, és rányomhatja a bélyegét az új kapcsolatodra is. 

Szóval sürgetned nem szabad az eseményeket, de szép lassan ismét elgondolkodhatsz azon, hogyan tovább. Ez fontos, mert bár igaz, hogy több a felelősséged és a nehézséged, de hosszú távon neked és a gyermekednek is jót tesz, ha nem vagy egyedül.

Fordíts időt önmagadra is Kép forrása: flickr, Alexandra Cameron

2/6 Fordíts időt önmagadra is

Bizonyára megtépázta az önbizalmadat a válás, és amíg ez nem áll helyre, kicsi az esélye, hogy újból rád talál a szerelem. 

Természetes, hogy a legtöbb energiádat a gyermekedre fordítod, de az ő érdekében is fontos, hogy rendet tegyél magadban.

Vágj bele a régóta tervezett életmódváltásba, amivel egyszerre gyógyíthatod a testedet és a lelkedet is.

Valószínűleg nincs túl sok időd önmagadra, de amit idáig a házasságod megmentésére fordítottál, most felhasználhatod a magabiztosságod helyreállítására.

Ne aggodalmaskodj feleslegesen! Kép forrása: bridalmusings.com

3/6 Ne aggodalmaskodj feleslegesen!

Messze nem vagy egyedül, ha gyermekkel keresel új párt. Nem szabad minden gondolatodnak akörül forognia, hogy vajon a másik fél hogyan áll majd ehhez a helyzethez. 

Könnyen lehet, hogy épp olyan férfiba botlasz, aki ugyanebben a cipőben jár, szóval bármennyire is nehéz, részben el kell vonatkoztatnod attól, hogy van egy gyermeked.

Sokan olyan férfi van, aki nem vágyik saját gyermekre, de nem zárkózik el azoktól a nőktől, akik már anyukák.

Tartsd ezt az előnyt szem előtt ahelyett, hogy az esetleges hátrányok miatt aggodalmaskodnál!

Ne érezz bűntudatot

4/6 Ne érezz bűntudatot

Sok anya bűntudatot érez amiatt, hogy ismét nekilát az ismerkedésnek és a randizgatásnak, pedig az igazság az, hogy ami neked jó, az legtöbbször a gyerekednek is jót tesz.

Persze az elején lesznek nehézségek és súrlódások, hiszen a gyermeked nem fogja érteni, hogy miért van olyan sokat veletek ez a számára idegen bácsi, és előfordulhat, hogy nem tudja olyan könnyen elfogadni az új helyzetet.

Amit az első körben megtehetsz, hogy a randik idejét nem a közös programok elől veszed el, tehát a csemete napirendjén nem változtatsz. Így nem fogja azt érezni, hogy anya kevesebb időt tölt otthon azért, hogy azzal a bácsival lehessen.

A randin legyél őszinte Kép forrása: oncewed.com

5/6 A randin legyél őszinte

Már a randi legelején mondd el, mi a helyzet, ezzel megadva a jogot a másiknak, hogy eldönthesse, mit szeretne.

Ha továbbra is találkozni szeretne veled, fontos, hogy ne arról szóljon az összes randi, hogy mennyire édes a csemetéd.

Ezek az alkalmak kettőtökről szólnak. Könnyen besokallhat a másik, ha nem csak azt kell feldolgoznia, hogy van egy gyereked, hanem azt is, hogy ő csak és kizárólag a második lehet az életedben.

Ne veszítsd el a rugalmasságodat Kép forrása: babynameslog.com

6/6 Ne veszítsd el a rugalmasságodat

Amíg fiatal vagy, sokkal rugalmasabban állsz az élet nagy kérdéseihez, és ez igaz akkor is, ha a húszas, harmincas éveidben lettél egyedülálló anyuka.

Később sokkal nehezebb egy új életkörülményhez és egy új partnerhez alkalmazkodni, de persze ilyenkor sem lehetetlen.

A legfontosabb, hogy csak azt a férfit vidd haza bemutatni, akivel tényleg komolyan lehet tervezni, mert – ha nem is az elején, de előbb-utóbb – a gyermeked ragaszkodni fog hozzá.

Ez egyébként nemhogy nehezíti, de egyenesen erősítheti is a kapcsolatotokat. Persze csak akkor, ha te igazán készen állsz arra, hogy végre új életet kezdj és magad mögött hagyd a sérelmeidet.