Egy válóperes ügyvéd 5 spirituális leckéje a házasságról

Sándor Alexandra
Írta: ,

Tejal Patel indiai emigráns szülők gyermekeként látta meg a napvilágot az Amerikai Egyesült Államokban, az ígéret földjén. Mivel a párok problémái világszerte hasonlóak – így a válóokok is – számodra ugyancsak hasznosak lehetnek a tapasztalt ügyvédnő meglátásai, melyeknek a segítségével egyre jobban megérti klienseit.

Minden a kommunikáción múlik

„Sok házasság azért megy tönkre, mert a felek kommunikációja nem alkalmazkodik a másikéhoz.

A sikeres eszmecsere pedig nem azon múlik elsősorban, hogy milyen érzékletesen közöljük a mondanivalónkat, hanem azon, hogy a partnerünk mit ért meg belőle.

A legtöbb ügyfél esetében segítenem kell egymás megértését, hiszen azért sem tudnak dűlőre jutni, mert fogalmuk sincs, mit szeretne a másik.

A végén általában meg szokták jegyezni, hogy ha még időben megtanulnak így szólni egymáshoz, valószínűleg sosem kerül sor válóperre közöttük” – magyarázza Tejal, aki nem azt tartja a legfontosabbnak, hogy az óradíj bezsebelésének kedvéért minél tovább ketyegjen az óra.


A boldog házasság 6 titka – hús-vér párok tollából


 

Nem a válás teszi tönkre a gyereket, hanem a szülők

„Maga a válás mint esemény nem szokta traumatizálni a csemetét. A szülők közötti harag és viszály azonban tényleg maradandó sebet ejthet rajta.

A válóper során egymással tiszteletlenül bánó felek maguk is hosszú időn keresztül hordozzák a meg nem oldott problémák okozta sérüléseket, amelyeket a kicsi értelemszerűen megérez.

Tapasztalataim szerint a békés, sikeres kommunikáció mellett zajló válás zökkenőmentes gyermekelhelyezéssel jár, amihez nem kell bírósági végzés.

Így a gyerek mindkét szülővel tartalmasabb kapcsolatot tud kialakítani, mintha azok egy háztartásban maradva továbbra is vegetálnának” – teszi hozzá Tejal, aki pontosan tisztában van vele: ennek a kivitelezése nem könnyű feladat.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019