Erre az egy kérdésre kell válaszolnod, ha tudni szeretnéd, van-e jövője a kapcsolatotoknak

Írta: ,

Lehetséges egyetlen egy kérdéssel eldönteni, működhet-e a kapcsolatotok hosszútávon? Úgy tűnik, igen! Ráadásul a módszerrel nem csak a saját érzelmeidet teheted tisztába, hanem nagyon egyszerűen tesztelheted a barátodat is.

Egy fontos kérdés Kép forrása: elissabraun.com

Természetesen sok minden összejátszik abban, mennyire működik a kapcsolatod. A körülményektől kezdve, az érzelmeken át, egészen a személyiségetekig megannyi szempont befolyásolja, aktuálisan mennyire vagytok boldogok.

De az biztos, hogy időnként nem árt a kapcsolatunk mélyére tekinteni, és őszintén megválaszolni magunknak a kérdést: mennyire vagyok boldog?

Ha kétely merül fel benned, az olykor normális, hiszen minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek – igaz, nem mindegy, ezek milyen hosszan tartanak, és milyen gyakran fordulnak elő.

Azonban a tényleges kérdés, amivel minden kételyt kizáróan eldöntheted, érdemes-e időt szánnotok egymásra, a kapcsolatotok történetére vonatkozik. Egyszerűen azt kell megkérdezned magadtól, hogy: mit tudok elmondani a közös életünkről?

Sokan azt sem tudják, hogyan lássanak neki a válaszadásnak, de aztán mindenki elkezdi valahol a mesélést. Van, aki fájó történtekkel, a családalapítás nehézségeivel kezdi a mondandóját, mások a közös utazásokra, a családi örömökre koncentrálnak.

Megint mások kitérnek a kérdés elől, ami ugyancsak sokat elmond a kapcsolatukról.

Ami biztos: ha te is szeretnéd tesztelni magadat, először gondold végig a kérdést (Mit tudok elmondani a közös életünkről? ), és a választ magadban, esetleg írj is le néhány gondolatot!

Itt van még néhány gondolatébresztő kérdés, hátha elakadtál: Milyen a közös életetek? Hogyan kezdődött a kapcsolatotok? Miként alakultak az első hónapok, évek? Van olyan eredményetek, amit együtt értetek el, és amire büszke vagy? Összességében pozitívnak, vagy negatívnak értékeled az elmúlt időszakot az életetekben?