Egy kapcsolat titkai: Hova vezet, ha a másik után kutakodunk?

Írta: ,

Az a helyzet, hogy a legtöbb nőben kódolva van a kíváncsiság és a kutakodás, amivel azért sok mindent elronthatnak egy párkapcsolatban. Nem mintha a férfiak szentek lennének, de valljuk be, ők jóval kevesebbszer bonyolítják túl a dolgokat. Ha azon kapod magad, hogy folyton a párod után kutakodsz, akkor mindenképpen fogadd meg alábbi tanácsainkat!

A bizalomról szól? Kép forrása: junebugweddings.com

1/5 A bizalomról szól?

Könnyű lenne lesarkítani arra, hogy nincs meg egy alapvető bizalom a két fél között, azonban a legtöbb esetben azt tapasztalom, hogy még egy olyan kapcsolatban is előfordul a kutakodás, ahol minden rendben van. És sokszor pont ez okozza a legnagyobb konfliktust a szerelmesek között.

A legtöbb nőnek komoly erőfeszítést igényel, hogy ne nézzen bele párja telefonjába, főleg, ha látja, hogy folyamatosan nyomkodja. Alig várja, hogy a pasi elmenjen fürdeni és akkor eljön az ő ideje.

Aztán szembesül azzal, hogy párja kódot tett a mobiljára, amivel gyakorlatilag megásta a saját sírját, hiszen jönnek a női agy kérdései: „Vajon mit akar titkolni előlem?”, „Biztos egy másik nővel beszélgetett”.

A lista végtelen hosszú, de sokszor mi nők reagáljuk túl a helyzetet.

Önbizalomproblémák Kép forrása: huffingtonpost.com

2/5 Önbizalomproblémák

Amikor egy nő rendben van önmagával, akkor minden kerek egész az életében. Nem készíti ki a párját azzal, ha ő éppen elmegy a haverjaival szórakozni, vagy megnézett egy másik nőt az utcán.

Mert ebben az állapotban a nő kerek egész és nem csak egy másik ember fele. Vagyis a folyamatos kutakodás legtöbb esetben a nők önbizalomhiányáról szól.

Persze vannak olyan szituációk, amikor a másik fél tökéletes alapot ad a bizalmatlanságnak, de most arról beszélünk, amikor egy agyszülemény végtelen sztorikat kreál egy női agyban. Tehát először is tedd rendbe magad és figyeld meg, hogy elmaradnak a Columbo ösztöneid is.

Ha már megcsalt Kép forrása: junebugweddings.com

3/5 Ha már megcsalt

Sok kapcsolat támadt már fel hamvaiból és ilyenkor mindkét fél közös erővel vág neki az új kezdetnek.

Igen ám, de az úgy nem működik, ha a megcsalt fél folyamatosan a másik szemére veti az elkövetett hibáit és szinte természetesnek veszi a kutakodást a másik iránt.

Nem, ha egyszer a megcsalt fél megbocsájtott párjának, akkor igenis vállalnia kell ennek a felelősségét.

Ez azt jelenti, hogy nem kell minden nap, minden egyes órában felemlegetni a rossz döntéseket, mert különben újra és újra csődbe megy a kapcsolat.

Hová vezet? Kép forrása: citroenzx.tumblr.com

4/5 Hová vezet?

Könnyen egy kapcsolat végéhez. Ugyanis az a fél, aki után kutakodnak, roppant feszült és ideges lesz egy idő után, hiszen azt érzi, hogy a másik képtelen benne megbízni.

Ez főleg akkor kellemetlen, ha semmilyen okot nem adott bizonytalanságra. Hidd el, hogy egy pasi sem szereti, ha Sherlock-ot játszol és lépten-nyomon a sarkában vagy.

Van egy általános igazság ezt illetően, miszerint, ha meg akar csalni, akkor úgyis meg fog. Felesleges szétidegelned magad és a párodat, mert ezzel csak a kapcsolatotoknak ártasz.

Mi a megoldás? Kép forrása: stylemepretty.com

5/5 Mi a megoldás?

Hagyd abba! Nincs több takaró alatti telefon átvilágítás, követés és egyéb őrült cselekedet, mert így nem fogod megtartani a pasit.

El kell hitetned vele, hogy a legnagyobb szabadságban él és pont ezzel fogod magadhoz láncolni.

Inkább foglalkozz magaddal és építs fel egy olyan szilárd önbizalmat, amiben nincs helye a pasid utáni kutakodásnak.