Ne faggasd! 4 dolog, amit a párod nem szívesen beszél meg veled

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ne faggasd! 4 dolog, amit a párod nem szívesen beszél meg veled

Vannak olyan témák, amikről senki sem beszél szívesen – a pasik pedig főleg nem. Persze idővel, egy igazán mély és komoly kapcsolatban már nem lesznek tabuk, azért az alábbiakkal sosem árt óvatosan bánnod. Nehogy belegázolj az egójába!

1. Anyagi problémái vannak

A férfiaknál ez igazi presztízskérdés, hiszen többségében még mindig munkálkodik bennük az ösztön, hogy ők (egy személyben) biztosítsák a családjuk boldogulását. Úgyhogy nem csoda, ha teljesen kikészülnek, amikor anyagi mélypontra kerülnek.

Ezen a gondon te nem sokat tudsz lendíteni, bár felajánlhatod a segítségedet, az egója miatt valószínűleg úgyis visszautasítja. A kényes kérdést illetően akkor jársz a legjobban, ha hagyod, hogy annyit mondjon el, amennyit szeretne, és nem erőltetsz rá semmit! Ne ajánld fel neki sokadszor is a kölcsönt, és a saját, tökéletesen működő anyagi életeddel se példálózz. Inkább csak bátorítsd, és ne szervezz most olyan programokat, ahol fizetnie kellene. Spórolj észrevétlenül helyette is!

2. Egészségügyi gondokkal küzd

A szülőkre és a férfiakra is tipikusan jellemző, hogy ők úgy érzik, semmilyen szinten nem engedhetik meg maguknak, hogy betegek legyenek. Persze rólad gőzerővel gondoskodnak, és teljesen kikelnek magukból, ha kiderül, hogy tavaly valahogy kimaradt a rákszűrésed.

A férfiak általában nehezen veszik rá magukat arra, hogy elmenjenek orvoshoz, arról pedig gyakorlatilag szó sem lehet, hogy a szűrővizsgálatokon részt vegyenek. (Minek, ha úgysincs semmi bajuk?)

Persze érthető, hogy szíved szerint te is kézen fognád a barátodat, és azonnal elrángatnád dokihoz, de biztos lehetsz benne, hogy csak akkor fogja erre rávenni magát, ha már tényleg nem bírja tovább. Egy megfázás, némi köhögés miatt nem is érdemes vele napokig vitatkoznod, de ha komolyabb gondról beszélünk, akkor ne hagyd magadat könnyen lerázni.

3. A korábbi kapcsolatai

Ez minden esetben kényes ügy, és igazából nincs is reális magyarázat arra, miért vagyunk olyan őrült kíváncsiak azokra az infókra, amik miatt aztán napokig álmatlanul forgolódunk.

Mégis, sokan szeretik tudni, „kivel állnak szemben”, akkor is, ha az a valaki már rég nincs képben. Jobban jársz, ha úrrá leszel a kíváncsiságodon, és inkább nem nyaggatod arról, milyen volt a korábbi barátnője, miért szerette, miért is szakítottak. Egyrészt ez a múlt (amin hidd el, a nők sokkal nehezebben lendülnek túl, mint a férfiak), másrészt ő pontosan tudja, hogy nem adhat számodra jó választ. Ha elzárkózik, azért fogsz aggódni, ha túl nyitottan válaszol, akkor azért, ezzel a témával tehát csak felesleges és értelmetlen feszültséget generálsz.

4. Valami nem stimmelt az ágyban

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)