5 dolog, ami minden mániákus félrelépőre igaz

Kovács Andrea
Írta: ,
5 dolog, ami minden mániákus félrelépőre igaz

Talán könnyebben feldolgozod a megcsalást, ha megérted, hogyan viselkednek, és milyen rossz tulajdonságokkal rendelkeznek azok, akik szinte hivatásszerűen űzik ezt az életmódot. Bármennyire is fáj most a szíved, a mániákus félrelépőket leginkább csak sajnálni lehet értéktelen szerelmi életük és hozzáállásuk miatt…

Hajtja őket az adrenalin Kép forrása: bloglovin.com

Vagy a vérük, vagy csak az, hogy egyszerűen férfiak – mindegy, mire fogjuk, a lényeg, hogy az állítólagosan erősebbik nem „másként van összerakva”. Sokan evolúciós okokra fogják a félrelépést, hiszen cáfolhatatlan tény, hogy a legtöbb fajnál a hímek nem éppen monogámok.

Azonban ma már meglehetősen ósdinak hat ez a megállapítás, hiszen egyrészt emberek vagyunk, akik – állítólag – irányítani tudják tetteiket, másrészt pedig a szociológusok már rég rácáfoltak arra, hogy ez az alapelv manapság is beváltaná a hozzá fűzött reményeket. Igaz, napjainkban már nem feltétlenül a túlélés számít, de az utódok szempontjából a család egysége sokkal fontosabb, minthogy a férfiak minél több nőt termékenyítsenek meg.

Gyakran nem túl magabiztosak Kép forrása: theberry.com

Akármit is mutatnak magukból, a mániákus félrelépők szinte kivétel nélkül önbizalom-hiányosak. Ez a tulajdonságuk könnyen felszínre bukhat akkor, ha olyan nő mellett élnek hivatalos kapcsolatban, aki sikert sikerre halmoz és kellőképpen öntudatos.

Ilyenkor még inkább elnyomva érzik magukat, és valahogy bizonyítani próbálnak – például azzal, hogy folyton új hódításokkal igazolják férfiasságukat. A mániákus félrelépők gyakran nem sikeresek az életben, rosszul keresnek, nem tanulnak jól és nincsenek céljaik. Akikre nem igazak az említettek, általában nem titkolják életvitelüket, de nem is igazán akarnak egy komoly, állandó kapcsolatban élni (tehát nyíltan őrzik függetlenségüket, ám ők így nem is számítanak igazi félrelépőknek).

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!