5 dolog, amit a férfi sosem kér, ha igazán szeret

Szőke Angéla
Írta: ,

Egy sikeres párkapcsolatnál elengedhetetlen a kisebb-nagyobb kompromisszumkötés, ideális esetben természetesen mindkét fél részéről. Teljesen normális jelenség, hogy partnerünk kedvéért lemondunk pár dologról, vagy változtatunk – a másik számára idegesítő - szokásainkon a közös jó érdekében.

Azonban vannak bizonyos dolgok, amiket nem várhatunk el egymástól, mert az nagyfokú önzésre, vagy rosszabb esetben manipulációra utalhat. Íme öt dolog, amit a férfi sosem kér, ha igazán szeret.

Hogy egészségtelen – vagy káros – szokásokat vegyél fel

Ha együtt vagy valakivel, akkor alapvetőnek kell lennie, hogy párod mindig a legjobbat akarja neked.  Egy párkapcsolat nemcsak a szerelemről és a testiségről szól, hanem arról is szól, hogy arra inspiráljátok a másikat, hogy egymás mellett jobb emberré váljatok, együtt fejlődjetek és épüljetek.

Ha például te sportolsz, ő pedig arra akar rávenni, hogy inkább vele tespedj a kanapén és filmezz-nassolj minden edzés helyett, az nem építő hozzáállás. Rosszabb eset, hogyha ő dohányzik és neked is kínálgatja, az alkohol és drogok tukmálása pedig már egyenesen káros, hiszen nem azért vagy vele, hogy a rossz szokásaiban osztozz.  

Hogy megváltoztass valamit a külsődön

Ha egy férfit jobban érdekli a kinézeted, mint a személyiséged, akkor egyértelmű, hogy nem szeret igazán, sőt, valószínű, hogy ő maga felszínes ember, aki tele van belső bizonytalanságokkal, amiket rád vetít ki. Ha azt erőlteti, hogy fogyj le, viselj több sminket, vagy öltözz másképp, az semmilyen szituációban nem helyes. Aki veled akar lenni, ne a külsődért szeressen, hanem a lelkedért, és hagyja, hogy új nézz ki, ahogy akarsz.  

Hogy átnézhesse a telefonod

Egymás telefonját átnézni sosem jó ötlet, legyen szó a kapcsolat bármely szakaszáról. Ha egészséges és kiegyensúlyozott párkapcsolatban élsz, a partnered sosem fogja elkérni a Facebook jelszavad, vagy azt, hogy átnézhesse a csetlogodat, és ez természetesen a fordított esetre is igaz.

Ha két ember szereti egymást, akkor tisztelik párjuk magánszféráját. Ha partnered erőlteti, hogy átnézhesse az üzeneteidet, az azt jelenti, hogy nem bízik benned és nem tisztel.

Kép: HayDmitriy/depositphotos.com

Hogy feladd azt, ami boldoggá tesz

Mindenkinek van valami hobbija, vagy dédelgetett álma. Valaki hegyet mászik, valaki otthon makettezik, míg mások arra vágynak, hogy egy bandában zenélhessenek, vagy eljussanak Ausztráliába. Ha a párod szeret, sosem fogja leszólni, vagy kritizálni azt, ami számodra fontos.

Sőt, amennyiben kifejezetten el akar tiltani a hobbidtól, mert szerinte haszontalan butaság, vagy lebeszél a céljaidról, mert szerinte semmi értelme, akkor biztos lehetsz benne, hogy az illető végtelenül önző személyiség, és az élet más terén sem fog támogatni. 

Hogy megszakítsd a kapcsolatot a szeretteiddel

Egy lángoló szerelem kezdetén előfordul, hogy a rózsaszín köd heteiben vagy hónapjaiban kicsit hanyagoljuk családunkat és barátainkat. Aztán elkezd halványodni a tűz és lassan visszazökkenünk életünk normális kerékvágásába. Ha viszont partnered ezt nem veszi jó néven és azzal zsarol érzelmileg, hogy elhanyagolod, az bizony intő jel. Még abban az esetben sem szabad választanod a családod/barátaid és a párod között, ha kifejezetten nem kedveli őket.

A számodra legfontosabb emberekkel való kapcsolatodba egy férfinak nem lehet beleszólása, hiszen aki ezt teszi, az csak irányítani és kisajátítani akar téged. Az ilyen görcsös ragaszkodás pedig sosem a szeretet jele. 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba