5 árulkodó jel, hogy te is demiszexuális vagy: előnyök és hátrányok

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
5 árulkodó jel, hogy te is demiszexuális vagy: előnyök és hátrányok

Kép forrása: elmundo.es

Nem is biztos, hogy hallottál erről a fogalomról, de könnyen lehet, hogy te is demiszexuális vagy. De kik is ők valójában? Olyan emberek, akik kizárólag szoros érzelmi kötődés megléte mellett tudnak szexuális kapcsolatot létesíteni. Felmerülhet benned a kérdés, hogy nem ez a normális? Végül is igen, társadalmilag ez lehetne az elvárt norma, de a helyzet ennél jóval összetettebb.

Alapvető az érzelmi kötődés Kép forrása: carolynmariephoto.com

Az első és legfontosabb jellemzője a demiszexuális embereknek, hogy esetükben a testi kontaktus csak és kizárólag nagyon erős érzelmi kötődés után jöhet létre.

Ha te is ebbe a csoportba tartozol, csak akkor tudsz magadhoz engedni valakit, ha nagyon szereted.

Érdekes módon ez a szeretet nem kizárólag szerelem lehet, akár egy szoros baráti kapcsolatban is eljöhet az a pont, amikor úgy érzed, szóba kerülhet köztetek a szex.

Ez egyébként esetedben gyakoribb is. Amíg a „hétköznapi” kapcsolatok esetében először a flörtölés alatt megjelenik a fizikai vonzalom, és csak utána jönnek a mélyebb érzelmek, addig neked először az érzelmek megjelenésére van szükséged ahhoz, hogy a testi vágy is felébredjen.

Nincs első látásra szerelem Kép forrása: flickr

El sem tudod képzelni, valaki hogyan élvezheti az egyéjszakás kalandokat, számodra ez teljesen idegen sőt, hátborzongató dolog.

Az első sorból tagadod azt is, hogy létezne első látásra szerelem, és képtelen vagy még belegondolni is, hogyan lehet valakiből – önszántából – örömlány, vagy miként lehet valakinek két-háromnál több partnere az életben.

Ebből egyenesen adódik, hogy nálad a megcsalás főbenjáró bűn, akkor is, ha az akár csak gondolatban történik meg. Szerinted nem fér bele egy kapcsolatba az, hogy bárki más megtetsszen, vagy akár egy percig is flörtöljetek valakivel. Úgy véled, ha erre sor kerül, akkor ott már nyoma sincs a mély érzelmeknek.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!