Dehogy a pénz! 5 sületlenség, amin a legtöbb pár veszekszik

Sándor Alexandra
Írta: ,

„Pénz, gyerek és hálószobai események” – jut eszébe a vitagyanús témák kapcsán mindenkinek. Crystal Ponti párkapcsolati szakértő és blogger-anyuka azonban a Clash of the Couples című könyvének írása közben felfedezte: a legkínosabb életterületek mégsem ezek. Íme, a következők miatt húznak szinte mindennap verbális bokszkesztyűt a legtöbben!

Étel

Kész is a baj, ha szó szerint „sületlen”.

A táplálkozás az egyik legegyénibb, leginkább belső igényeken nyugvó dolog a világon, és ha két ember összekerül, semmiképpen sem egyezhet az ízlésük.

Előfordulhat, hogy más ételeket, más hozzávalókat, más elkészítési módokat, vagy éppen más tárolási megoldásokat részesítetek előnyben, hiszen eltérő mintát hoztatok magatokkal.

A Hófehérke-dilemma is gyakori a közös otthonokban, ami rendszerint a „te etted a meg a jégkrémemet / csokimat / chips-emet?” felkiáltásban csúcsosodik ki.

Erre nincs más megoldás, mint beszélni, beszélni és beszélni.

De úgy, hogy egy pillanatra se tévesszétek szem elől, mi az igazán fontos számotokra: az a fránya utolsó zacskó cukorka, vagy a kettőtök nyugalma!

Bútor

Barkácsmeló a garázsban, az anyósék szekrénysorának újrahasznosítása, „lapostévé” a konyhába…

Lehet, hogy ami az egyikőtöknek magától értetődő lenne a bútorozás terén, a másiknak kifejezetten a rémálma.

Crystal azt javasolja, hogy ruházzatok be néhány babzsákba, hiszen bárhol elhelyezhető, kényelmes és multifunkciós darab.

Talán ezen a téren a legnehezebb kompromisszumot kötni, mivel minden döntés véglegesnek, de legalábbis ijesztően hosszú távúnak tűnik.

Nem reprezentatív kutatások bizonyítják, hogy a párok első néhány bútorbolt-látogatása menetrendszerűen veszekedésbe torkollik, tehát nem kell levonnod a „kibékíthetetlen ellentétekre” vonatkozó következtetést, ha nálatok is így történt.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019