Dehogy a pénz! 5 sületlenség, amin a legtöbb pár veszekszik

Írta: ,

„Pénz, gyerek és hálószobai események” – jut eszébe a vitagyanús témák kapcsán mindenkinek. Crystal Ponti párkapcsolati szakértő és blogger-anyuka azonban a Clash of the Couples című könyvének írása közben felfedezte: a legkínosabb életterületek mégsem ezek. Íme, a következők miatt húznak szinte mindennap verbális bokszkesztyűt a legtöbben!

Étel

1/5 Étel

Kész is a baj, ha szó szerint „sületlen”.

A táplálkozás az egyik legegyénibb, leginkább belső igényeken nyugvó dolog a világon, és ha két ember összekerül, semmiképpen sem egyezhet az ízlésük.

Előfordulhat, hogy más ételeket, más hozzávalókat, más elkészítési módokat, vagy éppen más tárolási megoldásokat részesítetek előnyben, hiszen eltérő mintát hoztatok magatokkal.

A Hófehérke-dilemma is gyakori a közös otthonokban, ami rendszerint a „te etted a meg a jégkrémemet / csokimat / chips-emet?” felkiáltásban csúcsosodik ki.

Erre nincs más megoldás, mint beszélni, beszélni és beszélni.

De úgy, hogy egy pillanatra se tévesszétek szem elől, mi az igazán fontos számotokra: az a fránya utolsó zacskó cukorka, vagy a kettőtök nyugalma!

Bútor

2/5 Bútor

Barkácsmeló a garázsban, az anyósék szekrénysorának újrahasznosítása, „lapostévé” a konyhába…

Lehet, hogy ami az egyikőtöknek magától értetődő lenne a bútorozás terén, a másiknak kifejezetten a rémálma.

Crystal azt javasolja, hogy ruházzatok be néhány babzsákba, hiszen bárhol elhelyezhető, kényelmes és multifunkciós darab.

Talán ezen a téren a legnehezebb kompromisszumot kötni, mivel minden döntés véglegesnek, de legalábbis ijesztően hosszú távúnak tűnik.

Nem reprezentatív kutatások bizonyítják, hogy a párok első néhány bútorbolt-látogatása menetrendszerűen veszekedésbe torkollik, tehát nem kell levonnod a „kibékíthetetlen ellentétekre” vonatkozó következtetést, ha nálatok is így történt.

Utazás

3/5 Utazás

Akárki hangoztatja, hogy a nyaralás a zavartalan kikapcsolódás ideje, biztosan nem járt még szerelmespár tagjaként ilyenen – vallja Crystal.

A hová, a mikor és a hogyan mind olyan kérdés, amin példásan össze lehet különbözni, ráadásul napokig vagy akár hetekig tartó durcizást generálni.

A váratlan defekt, az órákat késő repülő és a furcsa szállodai szobaszomszéd pedig még akkor is belerondíthat a képbe, ha sikerül magatokat átverekedni a megegyezésen…

Hiába, két embernek általában nem ugyanolyan a problémamegoldó stratégiája krízishelyzetben, s innen ered minden.

Internet

4/5 Internet

Minden szép és jó, amíg nem találsz a böngészési előzmények között néhány furcsaságot.

Mielőtt egyedül levonnád a következtetéseket, és elkezdenéd gyanúsítgatni a kedvesedet, egyszerűen kérdezz rá a dologra – de semmiképpen se számonkérően!

Az internet egy virtuális játszótér, amelyet mindenki kedve szerint használhat, és a legalitás keretein belül semmi okotok rá, hogy korlátozzátok benne a másikat.

Persze, árnyaltabb a helyzet, ha valami egyértelmű bizonyítékra bukkansz, ám gondolj csak bele: egyáltalán miért jutott eszedbe „lenyomozni” a párodat?

Miből gondoltad, hogy olyasmire használja a netet, amivel kapcsolatban ellenérzésed támadhat?

Az ilyen probléma sohasem egydimenziós, tehát a böngésző nem tehet semmiről…

Vádló feltételezések

5/5 Vádló feltételezések

Ha hagyod, hogy a képzeleted magával ragadjon, egészen vad következményekkel találhatod szemben magad.

Crystal arra hivatkozik: a gyakran vádló feltételezés angolul „assumption”, aminek nem véletlen, hogy „ass”-szel kezdődik – és ezt most inkább nem kívánjuk lefordítani.

A lényeg, hogy könnyen hülyét csinálhatsz magadból, ha egy apróság egész gondolatfolyamot indít el benned, méghozzá olyan minta mentén, amelyet bomba biztosnak hiszel.

A legkegyetlenebb, amikor mindezek fényében „kész tények” elé állítod a kedvesedet, ő pedig nyilván csak hebegni-habogni tud, mert életében nem hallott még ilyen blődséget.

A boldog párkapcsolat lényege, hogy feltételezések és sejtések helyett inkább kérdezz!

Semmit sem veszítesz a női titokzatosságból, ha időnként inkább megmutatsz néhány kártyát, mintsem hogy blöffölnöd kelljen.