12 csodálatos tény a szerelemről, ami a hozzáállásodat is megváltoztathatja

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:

Tudtad, hogy pár perc alatt eldől, szerelmes leszel-e valakibe vagy sem? És azt, hogy a férfiak sokkal gyakrabban mondják ki először a bűvös „szeretlek" szót, mint a nők? Mi sem, amíg el nem kezdtünk nézelődni a neten, és rá nem bukkantunk az alábbi 12 csodálatos tényre a szerelemről, amelyek akár a te hozzáállásodat is megváltoztathatják. Mert ez az érzés tényleg mindennél csodálatosabb!

1. A szerelem tényleg addiktív. Számtalan kutatás bizonyította már, hogy amikor szerelembe esel, az olyan, mintha tudatmódosítószert fogyasztottál volna, hiszen mindkét esetben az agyadnak ugyanazon területei aktiválódnak, és ugyanazt az euforikus hatást érzed. Amikor szerelmes leszel, az agyadnak 12 területét éri stimulálás!

2. Nem véletlen, hogy az összebújás olyan jó érzés! Amikor hosszú ideig ölelitek egymást a pároddal, felszabadul a testetekben az oxitocin nevű hormon, amely boldogságérzetet ad nektek.

3. A szíved sajnos tényleg összetörhet. Számtalan felmérés során észrevették, hogy ha komoly traumán mész keresztül (válás, vagy egy szeretted elvesztése), azok valódi fizikai fájdalmakat okoznak a testünkben, különösen a szívünk környékén. Szóval, amit érzel, nem csak a képzeleted szüleménye!

12 csodálatos tény a szerelemről, ami a hozzáállásodat is megváltoztathatja

4. Feltűnt már, hogy egy kapcsolat kezdetén stresszesebb vagy? Erről az tehet, hogy ilyenkor alacsonyabb a szerotonin szintje a testedben (ez felel a boldogságért és szerelemért), miközben a kortizolszinted (amit stresszhormonként is emlegetnek) sokkal magasabb. Ez az oka annak, hogy eleinte nem tudsz ellazulni, és hajlamos vagy aggodalmaskodni!

5. Létezik egy olyan betegség, amely meggátolja, hogy szerelmesnek érezd magad. Ezt hypopituitarism-nak hívják, és akinél diagnosztizálják, tényleg nem érezte még sosem ezt a csodálatos érzést. Egyszerűen a teste meggátolja, hogy kialakuljon az a fajta hormonális hatás, amitől szerelmesnek érzi magát. 

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019