6 ciki viselkedés, amivel nőként megalázhatod magad

Írta: ,

Pedro Calderon mondta: ,,Soha a nőkről csúnyán ne beszélj, nincs olyan alantas asszonyi személy, aki ne volna méltó tiszteletre: hisz asszony nélkül férfi nem születne.” Megaláztatás szempontjából mégsem a férfi jelenti a legnagyobb veszélyt egy nő számára, hanem saját maga. Egyrészt, mert csak azt lehet megalázni, aki hagyja magát, másrészt, mert a nő képes olyan dolgokra a szerelem zászlaja alatt, amivel – akár tudtán kívül – porig alázza magát.

A megerősítés keresése

1/6 A megerősítés keresése

A nőknek van egy rossz szokásuk: nem tuják, hogy kinek miről beszélhetnek, és mennyit. Ha egy nőnek önigazolásra van szüksége – mondjuk egy szakítás után – boldog-boldogtalant bevon az életébe, meggondolatlanul, rengeteg szóval. Mindenkinek – nem csak kebelbarátnőinek – elpanaszolja az őt ért sérelmet.

Az ismerősök nagy részét ez nem érdekli, mert van saját problémájuk, így csak annyi fog megmaradni a beszélgetésből benne, hogy szerencsétlen megint milyen rosszul járt. Szánalmat fog érezni, segíteni pedig nem fog, mert nem tud, hiszen ő csak egy ismerős. A rosszabb verzió az, ha pletykás is, mert így a fél város szánni fogja a szakításon keresztül ment nőt.

Lobbizás

2/6 Lobbizás

A legjobban úgy tudja megalázni saját magát egy nő, ha folyamatosan olyan embereket keres környezetében, akiket maga mellé tud állítani. Ezek az emberek többnyire a családból kerülnek ki.

Szülő, testvér, gyerek, bárki lehet. Az már csak ráadás, hogy ez valamennyire gerinctelen is, hiszen – ha csak nem bántalmazásról vagy egyéb szörnyűségről van szó – mi választottuk párunkat anno, életünk, testünk része volt.

Tehát, amikor szapulva, a megértésre és szánalomra építve próbáljuk meggyőzni környezetünket arról, hogy milyen ,,szemét” az exünk, saját választásunkat, saját magunk értelmi képességeit, életrevalóságunkat vonjuk kétségbe.

Könyörgés

3/6 Könyörgés

Lehet könyörögni, sőt, azt mondom, néha kell is. Igen, néha, bizonyos különleges esetekben meg kell alázkodni, hogy a másik fél érzékelje azt, hogy mennyire fontos nekünk. Ám aki ezt már sportszerűen űzi, olyan képet fest magáról, hogy nem csak társnak nem jó, hanem már lábtörlőnek sem.

A folyamatosan könyörgő, kapaszkodó ember sok érzést kavar fel a másikban, de nem a szerelem, a tiszteletre méltóság érzését. Könyörögni csak akkor szabad, ha előtte már valamit letettünk az asztalra, bizonyítva azt, hogy a könyörgést előidéző állapot csak ,,rövidzárlat” volt.

A féltékenység kicsikarása

4/6 A féltékenység kicsikarása

Ez az ,,üzemmód” csak a valóban rutinos, könnyed, magabiztos nőknek való. Azoknak, akik játékos természetűek, akik szeretnek dupla vagy semmit játszani.

A féltékenység kismértékben jót tesz a kapcsolatnak, ám nagy mértékben mint a kapcsolatot, mint a kapcsolat utáni időszakot megmérgezi.

Amennyiben nincs jól végig gondolva a ,,féltékennyé tevés”, csak egy erőlködés lesz, és már messziről ki fog lógni a lóláb. Tehát semmit nem érünk el vele, csak annyit, hogy tartás nélkülinek néznek minket.

Mártírkodás a közösségi oldalakon

5/6 Mártírkodás a közösségi oldalakon

Nagy szokás ez a mai világban. Olyan ez, mintha koldulnánk. Ezeknek a megosztásoknak két nagy válfaja létezik. Egyik a ,,végzet asszonya” verzió, másik a ,,talpra esett alpári” verzió. Előbbi akár odáig is fajul, hogy folyamatos, halállal kapcsolatos, sejtelmes mondatokat posztol – frászt hozva a környezetére.

A másik verzió, aki nem ismeri el azt, hogy vesztett, és trágár módon alázza exét, tapossa őt, hogy saját maga a piedesztálra kerülhessen, exe fölé juthasson megítélésileg. Ezek a típusú bejegyzések működnek 16 éveseknél, ám húsz felett szánalmasak, visszataszítóak. Arról nem is beszélve, hogy az internet mindent ,,megőriz” - tehát később is hozhat cikis helyzeteket az életünkbe.

Búcsúszex

6/6 Búcsúszex

Ez a legalja. Ugyanis, a búcsúszex az a fogalom, amikor az érzelmet a nemet mondó fél már semmibe sem veszi, talán már nincs is, így a nő tárgyiasul. A búcsúszex soha nem lehetőség a folytatásra, oly annyira nem, hogy még az utána következő kapcsolat kiépítését is megnehezítheti.

Ugyanis minél több a búcsúszex, annál biztosabb a lepattintott fél abban, hogy lehet még közös jövő – miközben folyamatosan csak egy tárgy, eszköz. Kár áltatnunk magunkat azzal, hogy a búcsúszex csak testi öröm, hiszen nem is olyan régen a kapcsolat érzelmi alapokon nyugodott, ami nem múlik el egyik hétről a másikra – csak azt hisszük. A búcsúszex mindenképp önbecsapás.

Számos módja van annak, hogy egy nő porig alázza magát. Ez többnyire összefüggésben van az önbecsüléssel, önértékeléssel, de még inkább a gyerekkort meghatározó kapcsolatainkkal, szüleinkkel való viszonyunkkal. De ez már pszichológia...