A hősszerelmestől a siető üzletemberig - 5 bosszantó férfitípus egy virágkötő szemével

Szőke Angéla
Írta: ,

Sikerült eltöltenem több mint egy jelentéktelen évtizedet a virágkötészet fantasztikus világában. Ez egy csodálatos, de kemény univerzum, aminek az emberek többsége csak a szépségeit látja, az árnyoldalát nem. Pedig nem könnyű munka, mint ahogy egyik sem az, ahol egész nap emberekkel kell foglalkozni. Ugyan minden tiszteletem azoké az uraké, akik virágot visznek szeretteiknek, de pályafutásom alatt – a sok kedves ember mellett – találkoztam pár idegesítő vásárlóval, akiket az alábbi öt kategóriába lehet besorolni.

Erre a típusra igazából sosem tudtam haragudni, mert nagyon aranyos, csak sok türelem kell hozzá.

A szerelmes férfit arról lehet megismerni, hogy már a virágboltba is széles vigyorral az arcán lép be.

Mindig húsz percen keresztül ecseteli, hogy a meghódítandó vagy esetleg már meg is hódított hölgy mennyire szép, okos és csodálatos.

Természetesen egy ilyen kivételes nőnek csakis a legszebb virág dukál és minden szál virágot fél órán keresztül válogatunk, mert hacsak egy szirom is nem a megfelelő irányba pöndörödik, akkor az már méltatlan szíve hölgyéhez.

A csokor kötésében is aktívan részt vesz – sajnos – és folyamatosan instruál.

A csokrot győzelmi zászlóként maga elé tartva vonul ki ünnepélyesen mosolyogva az üzletből.

Telefonálva, köszönés nélkül érkezik, a telefonbeszélgetést csak annyi időre szakítja meg, hogy odavesse egy félmondatban, hogy virágot szeretne.

Legtöbbször a főnök vagy az üzlettárs feleségének, akikhez vacsorára hivatalos.

Mivel ennyi információ sajnos nem elég, kénytelenek vagyunk visszakérdezni, mennyi idős is hölgy és hogy körülbelül milyen értékben szeretné a csokrot.

Ilyenkor az üzletember türelmetlenkedve válaszol, és leginkább azt ecseteli, hogy tilosban parkol, vagy már így is késésben van.

Az elkészült csokorra egy pillantást sem vet, még mindig beszélve fizet, felkapja a virágot és köszönés nélkül távozik.