Ezekért a külső tulajdonságokért bolondulnak a férfiak

Bodnár Alexa
Írta: ,
Ezekért a külső tulajdonságokért bolondulnak a férfiak

Mindannyiunknak más az ideálja, és természetesen rengeteget nyom a latba az, hogy milyen belső tulajdonságokat preferálunk, de azért valljuk be, a külső jegyek is döntőek lehetnek. Azt, hogy a férfiak milyen külső tulajdonságokat részesítenek előnyben, evolúciós okokra vezethető vissza. Ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.

Gömbölyded fenék, széles csípő Kép forrása: vk.com

A férfiak szerint a gömbölyű, barack formájú fenék a legvonzóbb női jegy, írja Alan és Barbara Pease A testbeszéd enciklopédiája című könyvükben.

Ennek az oka az, hogy míg a legtöbb főemlősnek csak a párzási időszakban gömbölyödik a feneke, míg a nőké nem csak ekkor.

Ez tehát azt az üzenetet sugallja, hogy szexuálisan bármikor fogadóképes, a rendszeres szexuális tevékenység pedig azért fontos, hogy erősítse a gyermek felneveléséhez szükséges tartós párkapcsolatot.

A szűk nacik népszerűségére is az lehet az egyik magyarázat, hogy kiemelik, kerekebbnek mutatják a popsit.

Kerek mellek

Bár sok helyen halljuk, hogy nem a mell a lényeges a férfinak, azért mégis csak mint női nemi jelleg, azért a tudomány szerint nem lehet elhanyagolni.

Több tanulmány bebizonyította már, hogy elsősorban nem is a női mellek mérete a fontos, hanem az, hogy kerek legyen, és ennek a magyarázata Pease-ék szerint csupán annyi, mert ez a női fenékre emlékezteti a férfiakat.

A kutatások szerint a leginkább a szexuális és termékenységi csúcson lévő nők mellei hozzák lázba a férfiakat, amely szintén evolúciós okokra vezethető vissza.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató