5+1 külső tulajdonság, amiért bolondulnak a férfiak

Bodnár Alexa
Írta: ,
5+1 külső tulajdonság, amiért bolondulnak a férfiak

Mindannyiunknak más az ideálja, és természetesen rengeteget nyom a latba az, hogy milyen belső tulajdonságokat preferálunk, de azért valljuk be, a külső jegyek is döntőek lehetnek. Azt, hogy a férfiak milyen külső tulajdonságokat részesítenek előnyben, evolúciós okokra vezethető vissza. Ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.

A magasabb hangszín a nőiség egyik jelképe evolúciósan, amelyet tudatalatt a kisebb termethez társítunk, amely megint csak a gondoskodási ösztönre is hatással van.

Azonban fontos, hogy ne legyen túl magas, szinte rikácsolós egy nő hangja, mert ez a kutatások szerint inkább ijesztő a férfiak számára

Hosszú haj

Biológiai szempontból a hosszú, félhosszú haj azért vonzóbb, mert mint a feromonok kibocsátásának egyik elsődleges helye, nagyobb területen képes ellátni ezt a funkciót, így a párválasztásnál fontos tulajdonság lehet. Maga a hosszú, erős, csillogó haj látványa is fontos, hiszen azt sugallja a másik nem tagjai számára, hogy viselője fiatal, erős és egészséges, képes utódokat szülni és gondozni őket.

Társadalmi oka is van, hogy a kibontott, hosszú haj szimpatikus a férfiaknak: sok kultúrában korábban – helyenként pedig még ma is – csak az eladósorban lévő lányok, a hajadonok hordhattak ilyet, míg a már házas asszonyok kendő alá kellett, hogy rejtsék a hajukat, vagy feltűzve viselték, így jelezvén, hogy már nem szabadok.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!