Te is hitegeted magad? 5+1 ok, amiért a boldogtalan párok mégsem szakítanak

Sándor Alexandra
Írta: ,
Te is hitegeted magad? 5+1 ok, amiért a boldogtalan párok mégsem szakítanak

Minél mélyebb bepillantást nyersz az életükbe, annál kevésbé érted, mit keresnek egymás mellett. Akármennyire próbálod elkerülni az ítélkezést, újra meg újra rácsodálkozol, hogy tudnak így élni – mert neked biztosan nem menne. Tényleg nem? Fogadjunk, te is ott ragadtál már a következő helyzetek valamelyikében!

Lehet, hogy nekik ez így jó

„Jó” a szónak abban az értelmében, hogy kívánatos és áldásos, mert a személyiségfejlődésük szempontjából pont erre a tapasztalatra van szükség – tehát ösztönösen benne maradnak a helyzetben, hiába sugall mást a józan ész.

Arról nem is beszélve, hogy ha kívülről például hatalmaskodónak látszik az egyik fél, négy fal között mégis talán a másik hordja a nadrágot, esetleg mindkettejüknek kedvére való ez a fajta egyenlőtlenség.

Csak azért, mert egy szituáció számodra kedvezőtlennek tűnik, nem biztos, hogy másnak is azonnal ki kell belőle lépni.

Persze, a törvénybe vagy erkölcsi normákba ütköző magatartás már árnyaltabb kérdés…

Nem tör felszínre a harag

Sokan élnek olyan konfliktuskerülő lelki alkattal, hogy bűnnek élik meg az érzések és az indulatok felszínre engedését, ezért inkább magukban forrongnak.

Nem egy olyan párt ismerhetsz, amelyiknek a tagjai külön-külön jól kibeszélik a másikat annak a háta mögött, majd hazamennek, és látszólag a legnagyobb egyetértésben úgy tesznek, mintha nem történt volna semmi.

Fogadd el, hogy talán ők maguk sem jöttek rá a kívülről nyilvánvaló tényekre – vagy éppen tisztában vannak vele, csak számukra még nem jött el az idő a szembenézésre.

Őszinte beszélgetéssel és aktív hallgatással tudsz segíteni, ha van igény erre.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv