Bizonyítást nyert: 12 személyiségvonás, ami kell az örök boldogsághoz

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:

Néhány évvel ezelőtt Edward Hoffman és Marcella Bakur Weiner egy kutatómunka során összeállították a „nagy tizenkettőt” – vagyis egy csokorba gyűjtötték azokat a jellemvonásokat, amik szerintük kellenek az igaz szerelemhez. Nálatok hány stimmel?

Ellentétek vagy hasonlóságok?

Bár sokan még mindig hisznek a mondásban, mára már bizonyított, hogy hosszútávon nem az ellentétek vonzzák egymást, hanem azok tudnak tartósan harmonikus viszont kialakítani, akik a legfontosabb kérdésekben hasonlóan gondolkodnak. 

Az Edward Hoffman és Marcella Bakur Weiner általjegyzett szerelmi kompatibilitásról szóló könyv egyenesen tizenkét személyiségjegyet említ, melyek közül négynek azonosnak, vagy minimum hasonlónak kell lennie ahhoz, hogy egy párkapcsolat mind a két fél számára megfelelően működjön.

Ezek nélkül ugyanis nem alakul ki a valódi vonzalom, de legalábbis esélytelennek tűnik, hogy a kapcsolat néhány hónapnál, évnél tovább tartson. A professzorok azt is megállapították, hogy azok a párok bizonyulnak a legboldogabbnak és azoknak lesz a leghosszabb a kapcsolatuk, akik a személyiségvonásokban a lehető legjobban hasonlítanak.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019