5 dolog, amit mindig rosszul csinálsz, ha bókolnak neked

Stumpf Bea
Írta: ,

Ha kapsz egy bókot, akkor elmosolyodsz, majd zavartalanul folytatod a beszélgetést – gratulálunk, te már mindent tudsz, és ez a cikk nem neked szól. Ha viszont nem vagy ilyen tapasztalt még abban, hogy hogyan fogadd a feléd áramló bókokat, és úgy érzed, valamit mindig elrontasz, akkor adunk néhány tippet, hogy mit csinálj és legfőképpen mit ne, mikor ilyen helyzetbe kerülsz!

Elpirulsz és elnézel Kép forrása: hungertv.com

A legtöbb esetben, amikor egy bókot rosszul kezelsz, az azért van, mert magad sem hiszed el, hogy a kapott bók igaz rád. Egyszerűen nem tartod magad annyira jónak, és azzal, hogy elfordulsz, elnézel vagy elpirulsz, a nonverbális kommunikációd jelzi, hogy nem értesz egyet.

Tipp: Ezen úgy tudsz segíteni, hogy egy kicsit tudatosabban figyelsz a mozdulataidra és építed az önbizalmad. Ez a kettő együtt egy kis gyakorlással biztosan működni fog!

Túlbókoljátok egymást Kép forrása: indiaearl.com

Sokszor előfordul, hogy a kapott bók után rögtön jön a válasz, amivel szinte egy harc indul el, hogy ki tud jobban bókolni a másiknak. Ez általában akkor szokott így lenni, amikor valaki olyan bókol neked, akit jobbnak tartasz magadnál, akit tisztelsz és akire felnézel.

Azzal, hogy a kapott bók után visszabókolsz, még nincs semmi baj, de ha túlzásba viszed, azzal saját magadat kicsinyíted le.

Tipp: Állj meg egy pillanatra és élvezd, ha bókolnak neked!

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv