A bocsánatkérés 5 nyelve: ezzel a módszerrel még a legkomolyabb veszekedéseket is lezárhatod

Szirák Viki
Írta: ,

Nem létezik párkapcsolat veszekedések nélkül, még egy tökéletes világban sem. Mindenkinek vannak rosszabb időszakai, a konfliktusok előjönnek, és néha van, hogy kicsit idegesebben reagálunk le egyes szituációkat. A jó hír, hogy a megfelelő módszer segítségével még egy komolyabb vitát is könnyen lezárhatsz - ehhez pedig egyetlen dolgot kell tudnod.

A közös nyelv Kép forrása: i.pinimg.com

A szeretetnyelv kifejezés talán neked is ismerősen cseng: Dr. Gary Chapman alkotta meg a fogalmat, hogy segítsen azoknak a pároknak, akik problémákkal küzdenek.

Röviden ennek lényege, hogy minden embernek van egy szeretnyelve, amivel kifejezi az érzéseit (például gyakori érintések), és ugyanerre van szüksége, hogy ő is szeretve érezze magát.

De ha két ember nem ugyanazt beszéli, és nem tanulják meg egymás nyelvét, sosem lehet hosszútávú a kapcsolatuk, a viták sorra jönnek, és még csak meg sem tudják beszélni őket rendesen.

 A bocsánatkérés nyelve Kép forrása: junebugweddings.com

A szakértőnek pedig nem csak a szeretetnyelveket köszönhetjük.

Gary Chapman ugyanis egy újabb könyvet készített néhány éve, amelyben a bocsánatkérés nyelvét kutatta, és felfedezte, hogy hasonló elven a vitákat is meg lehet oldani.

Szerinte ennek ötféle nyelve létezik, és muszáj megtudnunk, a párunk melyiket beszéli.

Ha ugyanis ennek megfelelően kérünk elnézést egy nagy vita után, sokkal gyorsabban megbocsát nekünk.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019