A bocsánatkérés 5 nyelve: ezzel a módszerrel a legkomolyabb veszekedéseket is lezárhatod

Szirák Viki
Írta: ,

Nem létezik párkapcsolat veszekedések nélkül, még egy tökéletes világban sem. Mindenkinek vannak rosszabb időszakai, a konfliktusok előjönnek, és néha van, hogy kicsit idegesebben reagálunk le egyes szituációkat. A jó hír, hogy a megfelelő módszer segítségével még egy komolyabb vitát is könnyen lezárhatsz - ehhez pedig egyetlen dolgot kell tudnod.

A közös nyelv Kép forrása: i.pinimg.com

A szeretetnyelv kifejezés talán neked is ismerősen cseng: Dr. Gary Chapman alkotta meg a fogalmat, hogy segítsen azoknak a pároknak, akik problémákkal küzdenek.

Röviden ennek lényege, hogy minden embernek van egy szeretnyelve, amivel kifejezi az érzéseit (például gyakori érintések), és ugyanerre van szüksége, hogy ő is szeretve érezze magát.

De ha két ember nem ugyanazt beszéli, és nem tanulják meg egymás nyelvét, sosem lehet hosszútávú a kapcsolatuk, a viták sorra jönnek, és még csak meg sem tudják beszélni őket rendesen.

A bocsánatkérés első nyelve: A fájdalmunk kifejezése Kép forrása: i.pinimg.com

"Sajnálom." - Akinek ez a bocsánatkérő nyelve, csak ezt a szót szeretné hallani egy veszekedés után.

De nem elég szimplán kimondani; ahhoz, hogy meg tudj bocsátani, mind hanglejtésben, mind testbeszédben ki kell fejeznie a partnerednek a sajnálatát.

Nem akarsz hallani kifogásokat, sem pedig azt, hogy "de azért csináltam, mert...", hiszen számodra nem ez a fontos. Te csak azt akarod tudni, hogy tényleg megbánta-e, amit tett, és ha ez beigazolódik, meg is tudsz neki bocsátani.

Ha a párodnak ez a bocsánatkérő nyelve, ugyanez igaz, csak fordítva: éreztetned kell vele, hogy sajnálod, kifogások és egyéb hozzáfűznivalók nélkül.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató