A szerelem könnyen, a bizalom nehezen jön - de kiépíthető már az elején!

Pölz Kitti
Írta: , Frissítve:
A szerelem könnyen, a bizalom nehezen jön - de kiépíthető már az elején!

Létezik az a furcsa jelenség a friss szerelmespárok körül, hogy míg bízni sok idő alatt tanulnak meg, ahhoz, hogy beleszeressenek valakibe, néhány másodperc is elég. Amikor belevágunk egy új kapcsolatba, rengeteg mindent nem tudunk a másikról: hogy miért lett vége az előző viszonyainak, hogyan kezeli a szerelmet, egyáltalán szerelmes-e... Azt meg végképp nehéz lenne megtippelni (főleg a rózsaszín ködös időszakban), hogy megbízhatunk-e benne. Bár sok a kérdés, egy biztos: a bizalom szerencsére erősíthető. Már a legelején!

Ha belegondolsz, már maga a fogalom is nehezen definiálható: mi is pontosan a bizalom? Szerintem az, ha képes vagy magadból, az egódból, az önérzetedből és az énközpontúságodból egy kicsit visszább venni a – és igen, itt jön a probléma: kezdődik a sebezhetőség. Sebezhetőnek lenni pedig nem annyira jó, nem túl biztonságos érzés.

Ha úgy érzed, hogy egyre féltékenyebb, esetleg bizalmatlanabb vagy az új szerelmeddel kapcsolatban, sose félj erről beszélni – gondolj bele, mi lesz fél vagy egy év múlva, ha ez már most a nehezedre esik!

Mondd el neki, hogy mekkorát csalódtál az előző pasidban, avasd be minden kétségedbe és hagyd, hogy rácáfoljon.

A lényeg, hogy engedd be, mert ha a kételyeidet továbbcipelve mész az úton, le fogsz maradni mögötte...

A realitások Kép forrása: unsplash.com

Fontos, hogy még a legmámorosabb perceidben is észleld, ha valami nem jól alakul: ne fogd a telefonja akksijára, hogy már megint nem válaszol és igenis vedd észre, ha a pasi nem érdemes a bizalmadra!

Nem kell túlparázni a dolgokat, de azért annak mindenképp járj utána, hogy megérdemli-e már most azt a mértékű szerelmet és feltétel nélküliséget, amit megadsz neki a fellángolás miatt.