Így építsd ki a bizalmat már a kapcsolat legelején

Pölz Kitti
Írta: ,
Így építsd ki a bizalmat már a kapcsolat legelején

Létezik az a furcsa jelenség a friss szerelmespárok körül, hogy míg bízni sok idő alatt tanulnak meg, ahhoz, hogy beleszeressenek valakibe, ezzel szemben néhány másodperc is elég. Amikor belevágunk egy új kapcsolatba, rengeteg mindent nem tudunk a másikról: hogy miért lett vége az előző viszonyainak, hogyan kezeli a szerelmet, egyáltalán szerelmes-e... Azt meg végképp nehéz lenne megtippelni (főleg a rózsaszín ködös időszakban), hogy megbízhatunk-e benne. Bár sok a kérdés, egy biztos: a bizalom szerencsére erősíthető. Már a legelején!

Ha belegondolsz, már maga a fogalom is nehezen definiálható: mi is pontosan a bizalom? Szerintem az, ha képes vagy magadból, az egódból, az önérzetedből és az énközpontúságodból egy kicsit visszább venni a – és igen, itt jön a probléma: kezdődik a sebezhetőség. Sebezhetőnek lenni pedig nem annyira jó, nem túl biztonságos érzés.

Ne siettesd Kép forrása: unsplash.com

Az első dolog, amit megtehetsz a bizalom kialakulásáért, majd megszilárdulásáért egy új kapcsolatban, az az, ha nem siettetsz semmit.

Nehéz lesz, hiszen a szerelem hevében nagy feladatnak számít nem túltolni a dolgokat, de hidd el, megéri: ha lassítasz egy kicsit még az eredetileg tervezett tempón is, nemcsak a kapcsolatotok lesz sokkal szenvedélyesebb, de a bizalom lépcsőfokait végigjárva egy olyan dolgot építhettek ki magatok között, ami nagyon ritka...

Érdemes melózni vele, mert szuper érzés!

Ha úgy érzed, hogy egyre féltékenyebb, esetleg bizalmatlanabb vagy az új szerelmeddel kapcsolatban, sose félj erről beszélni – gondolj bele, mi lesz fél vagy egy év múlva, ha ez már most a nehezedre esik!

Mondd el neki, hogy mekkorát csalódtál az előző pasidban, avasd be minden kétségedbe és hagyd, hogy rácáfoljon.

A lényeg, hogy engedd be, mert ha a kételyeidet továbbcipelve mész az úton, le fogsz maradni mögötte...

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató