A bizalom 5 szabálya – Pszichológusok szerint

Zabolai Margit
Írta: ,
A bizalom 5 szabálya – Pszichológusok szerint

A féltékenység az egyik legőrjítőbb, legkegyetlenebb érzés, ami akkor is mardoshat, ha nem feltételezzük a párunkról, hogy viszonyba kezdene. Féltékenyek lehetünk a barátaira, a hobbijára, vagy egyszerűen csak félhetünk attól, hogy nem őszinte velünk, ez az érzés pedig a legideálisabb párkapcsolatot is megmérgezi. De mit tehetünk azért, hogy több legyen a bizalom a kapcsolatunkban egymás iránt? Eláruljuk!

Tisztázzátok, mit vártok

Amikor úgy döntötök, hogy monogám kapcsolatba kezdtek, érdemes pontosan tisztázni, hogy ez számotokra mit is jelent. Rosszul fog esni, ha tartja a kapcsolatot az exével? Esetleg bántó, ha a barátait választja egy összebújós este helyett?

Ha már az elején megbeszélitek, hogy mi az, ami nálatok még belefér, és mi az, amit már zavarónak találtok, és ezt a kérdést mindketten őszintén kezelitek, akkor máris kiiktattatok egy felszín alatti, tisztázatlan kérdést, ami feszültségeket szülhet.

Számoljatok le a valótlan elvárásokkal

Irreális dolog azt várni, hogy a párod élete minden másodpercébe beavasson, vagy hogy a nap minden órájában képes legyen félretenni bármit, ha te azt akarod. Erre te sem lennél képes, ezért természetesen a párodtól sem várhatod el ugyanezt.

Ha teljesíthető, jogos követelményeket támasztasz a pároddal szemben, amelyeket te is viszonozni tudsz, sokkal kisebb a csalódás valószínűsége, kevesebbszer lesz negatív tapasztalatod, és a bizalmad is növekedni fog a párod felé.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján