Elmondd vagy inkább ne? Mikor érdemes beismerni a megcsalást?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Elmondd vagy inkább ne? Mikor érdemes beismerni a megcsalást?

A leggyakoribb válóok manapság a félrelépés – ennek ellenére a megcsalás még mindig tabutéma. Bár nagyon sok embert érint, a tényleges hűtlenkedés legtöbb esetben egy sokkal mélyebben gyökerező probléma eredménye. De mit kell tenned, ha te követted el ezt a végzetesnek tűnő hibát?

Miért jó, ha elmondod? Kép forrása: tumblr, kissingpictures

A negatívumokra már felhívtuk a figyelmedet, hiszen a vallomás hiába őszinte és emiatt díjazandó, könnyen tönkreteheti a bizalmat, és igazán hatalmas terhet helyez a barátodra, továbbá a kapcsolatotokra.

Ugyanakkor itt a lehetőség, hogy teljesen tiszta lappal indulhassatok, mindent új alapokra helyezhessetek.

Ha nagyon fontos a szerelmetek, akkor – lehet, hogy évek alatt, de – újraépíthetitek a bizalmat kettőtök között.

Biztos, hogy nem fog minden simán menni, és arra is van esély, hogy kiadják az utadat, de ez csak akkor derül ki, ha átbeszélitek a történteket.

Nem egy kapcsolat éledt újjá ilyen sokkhatás eredményeképp, de legalább ennyi tönkre is ment; ez a játszma minden esetben kétesélyes.

Amikor a beszélgetés segít Kép forrása: tumblr, mlsg

Amint a cikkünk elején írtuk, a megcsalást illetően sokan úgy vélik, az őszinteség a minimum, amit el lehet várni egy ilyen esetben.

A vallomásnak főleg akkor van értelme, ha a félrelépés nem tűnt el teljesen az életedből, okkal történt, és a jelenedre is hatással van.

Ilyenkor keveredik benned a bűntudat és az az érzés, hogy mindezért nem kizárólag te vagy a hibás, hiszen sok minden vezetett ahhoz, hogy a görbe éjszaka megtörténhessen.

Ebben az esetben sajnos sokkal többről van szó, mint a vágyakról vagy a Carpe diem-ről, minden bizonnyal a kapcsolatotok alapja szorul megerősítésre – esetleg a szakítás lesz számotokra a megfelelő alternatíva.

Na és persze akkor is muszáj beszélned a történtekről, ha úgy érzed, semmilyen hazugsággal nem tudsz együtt élni.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!