5 dolog, amit sohasem kellene megengedned a férfinak - Mindegy, mennyire szereted

Írta: ,

Senki sem tökéletes, így minden kapcsolatban kell hoznunk kompromisszumokat, ha pedig valakit igazán szeretünk, több dolgot is hajlamosak vagyunk elnézni neki – az alábbi dolgokat azonban semmiképpen sem szabadna megengedned a pasinak, bármennyire is szereted.

Erőszak

1/5 Erőszak

Statisztikák szerint a legtöbb erőszakot a nők ellen olyan férfiak követik el, akik közeli hozzátartozók – házasságban, kapcsolatban élnek velük.

Szomorú tény, hogy a nők sokszor nincsenek is tudatában annak, hogy áldozattá váltak.

Pedig pusztán azért, mert valakivel kapcsolatban élsz, még nem jogosítja fel arra, hogy rád erőltesse a saját vágyait.

Fontos tudnod, hogy egy kapcsolatban is bármelyik fél, bármikor mondhat nemet, és bármennyire is szeretnéd megtartani a párodat, azt nem várhatja el tőled, hogy belemenj valami olyasmibe, amit éppen nem szeretnél.

Elvágva a családtól

2/5 Elvágva a családtól

A családtagok viszonyai mindig összetettek és szövevényesek, és számos oka lehet annak, ha esetleg nem tartod a kapcsolatot a rokonaiddal.

Ha azonban egyébként jóban vagytok, és csak a párod nem szívleli őket, attól még ne hagyd, hogy elválasszon benneteket.

A legideálisabb persze az lenne, ha mindenki tenne erőfeszítéseket, de már az is elég, ha a párod belenyugszik, hogy bár neki nem kell, te továbbra is kapcsolatban maradsz a családtagjaiddal.

Az érzelmi elszigetelés egyébként is veszélyes helyzetet teremthet, semmiképpen se menj ebbe bele.

Függőség

3/5 Függőség

Egy ideális kapcsolatban egyformán támaszkodhattok egymásra, de nem biztos, hogy ugyanilyen jót tesz, ha hagyod, hogy függő helyzetbe kerülj a párodtól.

Akár érzelmi, akár anyagi függőségről van szó, jobban teszed, ha megpróbálod megőrizni a saját, biztonságot adó menekülőútjaidat.

Egy kapcsolatban persze mindenki azt reméli, hogy ezekre sohasem lesz szükség – hiszen miért is lenne? – mégsem tanácsos megengedni valakinek, hogy olyan helyzetbe hozzon, ahol nem tudsz nemet mondani.

Kihasználás

4/5 Kihasználás

Van, aki kifejezetten örömét leli abban, hogy például vacsorát készít a párjának, és hát lássuk be, az is ritka, hogy két ember teljesen egyformán házias, és adódhat úgy, hogy te vagy az, aki gyakrabban szedi be a zoknikat a szárítóról.

Ezzel még nincs is semmi baj, de azt azért ne hagyd, hogy szobalány legyél a saját otthonodban.

Csak azért, mert női testbe teremtett a sors, még nincs kőbe vésve, hogy csak te készítheted a reggeli kávét, neked kell elmosogatnod, és a te felelősséged, hogy mindig legyen tej a hűtőben.

Elvégre te sem várod el a párodtól, hogy minden villanykörtét kicseréljen helyetted.

Kettős mérce

5/5 Kettős mérce

Szinte hihetetlen, de Európa közepén, a 21. században még mindig vannak, akik úgy gondolják, hogy míg bizonyos dolgokat a férfiaknak szabad, azzal a nők kivívják maguk ellen a sorsot, így például csak a bajt keresik, ha „felügyelet” nélkül találkoznak a barátnőikkel, ha másokkal is beszélgetnek, vagy ha alkoholt isznak.

Szeretnénk, ha nem kellene, de úgy érezzük, el kell mondanunk, hogy ha egy férfi ilyen kettős mércét alkalmaz, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy villámgyorsan sarkon fordulsz – ameddig még nem késő.