Az Y generáció és a párkapcsolatok - buktatók és megoldások

Stumpf Bea
Írta: ,
Az Y generáció és a párkapcsolatok - buktatók és megoldások

Kép forrása: gypsealust.com

Lehet, hogy ebbe a generációba tartozol, lehet, hogy együtt dolgoztok, a baráti köröd van tele fiatalokkal vagy a gyerekeid kezdenek belépni ebbe a korba, a lényeg, hogy szeretnél többet tudni róluk, megérteni és megismerni őket. Számos kutatás született az elmúlt években erről a generációról, kevés taglalta azonban a szerelmi életüket, a párválasztásukat és kapcsolataikat. Lássuk, mi hogyan látjuk ezt a kérdést!

Az Y generáció tagjait már számos jelzővel illették, a job hopperek, a bizonytalankodók, a kihívásokat keresők, a pillanatot és az alkalmat megragadók, a telefont 0-24 nyomkodók, a digitalis bennszülöttek. Ha ezt a sok sztereotípiát lehámozzuk róluk, akkor a legegyszerűbben úgy tudjuk tisztába tenni ezt a kérdést, hogy az 1980-1994 között született fiatalok.

Ha megfigyeled, valóban óriási különbség van az ezt megelőző, és az őket követő generáció között, de vajon miért? Úgy tűnik, hogy a szocializáció, a környezet, amiben felnőttek, jelentős hatással volt rájuk.

Hiszen ők már abba születtek bele, hogy mindenre instant megoldást tudtak szerezni pár pillanat alatt, hogy azt biztosan tudták, hogy nem akarnak sztenderdek szerint élni, és valami újat akarnak alkotni, ezzel együtt egy brutális versenyhelyzetben egy nagyfokú bizonytalansággal valahogy mégis helyt kell állniuk a világban.

A tanulás, a munka és a mindennapi problémák megoldása mellett pedig egyre inkább előtérbe kerül a magánélet. Hiszen ez az, ami egy biztos pontot adhat az életükben, amire támaszkodhatnak, amiből inspirálódhatnak és amire építhetnek.

Egy friss harvardi kutatás szerint az Y generáció egyáltalán nem olyan, mint elsőre gondolnánk. Egy bizonyos pont után már túl vannak azon, hogy ide-oda kapálóznak kapcsolatok között, mindig az új kalandokat keresik és a szex vagy a romantika csak nyálas klisék számukra. Sőt. Komoly alapokra, hosszútávú kapcsolatokra és őszinteségre vágynak. Nem meglepő, vagy mégis?

Lehet, hogy manapság lehetetlen küldetésnek tűnik, de hinni kell abban, hogy ez sikerülhet, ez nem csak egy rózsaszín köddel átitatott tündérmese, azaz bízni kell abban, hogy ez a valóságban is létezik. Sok áldozat, energia és idő kell hozzá, de ha beleteszed amit kell, akkor meglesz az eredménye. És még mi kell hozzá?

Egy jó nagy adag őszinteség. Őszinteség, hiszen ez az alapja minden normálisan működő párkapcsolatnak. Ami nem hazugságokra, nem egy-egy pillanatra, nem ígéretekre vagy hamis képekre épül. Az őszinteség pedig nem ott kezdődik, hogy elmondasz a másiknak mindent, hanem, hogy magaddal is őszinte vagy, és persze ezt a másik felé is kommunikálod. Ehhez persze kell egy adag nyitottság, egy adag bátorság és persze egy jó partner.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv