Az online randizók gyorsabban házasodnak? Érdekes adatok a cikkben!

Írta: ,

Az online randi ma már egyáltalán nem számít furcsaságnak, a különböző oldalak minden korosztálynak kínálnak alternatívát a párkeresésre. A PairedLife.com összegyűjtött néhány érdekes és hasznos adatot, ami téged is érdekelni fog, ha az internet hálójába gabalyodva keresed a szerelmet.

1/5 Néhány hónap elég

A kimutatások szerint a felhasználók 10%-a három hónap után törli magát az ismerkedős oldalakról, vagy azért, mert párt talált, vagy azért, mert megunta a keresgélésnek ezt a formáját.

Ez persze nem jelenti, hogy később nem regisztrál ismét, vagy nem próbál ki más oldalakat – 9% egyszerre három, vagy több online randi oldalra is fel vannak iratkozva.

2/5 Ezt nézik meg a legtöbben

A statisztikák szerint az online párkeresőket leginkább a bemutatkozásod érdekli (a megkérdezettek 55%-a tartotta ezt a legfontosabbnak), és csak második helyen számítanak a képek, bár a 45%-os eredményből látszik, hogy azért ezekre is érdemes odafigyelni.

A képek fontossága ellenére a felhasználóknak közel egyharmada nem tölt fel profilfotót magáról, pedig ezzel jelentősen növelhetné az esélyeit.

A kimutatások szerint a legnagyobb sikered azokkal a képekkel lehet, amelyeken aktív, ugyanakkor vonzó is vagy, és jó, ha megmutatod valamelyik hobbidat, mert ez elindíthatja a beszélgetést.

3/5 Nem mindenki az, akinek látszik

Nem meglepő, hogy akár csak a valódi első randikon, az online ismerkedésben sem mindenki az, akinek mutatja magát.

Az viszont elég meglepő adat, hogy egyes statisztikák szerint az oldalakon regisztrálók 51%-a valójában kapcsolatban van, és csak flörtöt, vagy kalandot keres, de a maradék sem feltétlenül egyedülálló, sőt!

Van, ahol még rosszabb a helyzet: a profiltulajdonosok 11%-a házasságban él, és a becslés szerint mindössze 21% az, aki valóban függetlenként használja párkeresésre az oldalakat.

4/5 Mások a félelmek

A korábban már elítélt szexuális ragadozók 10%-a használ online ismerkedési oldalakat arra, hogy potenciális partnereket találjon, egy másik felmérés szerint pedig a férfi felhasználók körülbelül 3%-a pszichopata.

Mégsem jelenthetjük ki, hogy az online randizás sokkal veszélyesebb lenne, mint a való életben való ismerkedés, de az nem csoda, hogy a megkérdezett férfiak és nők más miatt aggódnak.

Míg a női felhasználókat az aggasztja legjobban, hogy a fent megnevezett típusok valamelyikével akadnak össze, a férfiak attól félnek, hogy olyan nővel akadnak össze, aki túl nagy elköteleződést kíván, és nem marad mellette szabadidejük.

Van happy end! Kép forrása: Guas/depositphotos.com

5/5 Van happy end!

Háromból egy online randizó nő elismeri, hogy volt már, hogy az első randin szexuális kapcsolatot létesített, de azok, akik nem csak alkalmi kalandot keresnek, általában 6-8 randi idejéig várnak ezzel.

Az online összejött párok leggyakrabban a kapcsolat 3-5. hónapjában szakítanak, de már 2017-ben is 17% volt a házasodók között azok aránya Nagy-Britanniában, akik online találkoztak.

A interneten keresztül ismerkedők egyébként általában gyorsabban mondják ki az igent: ha összeházasodnak, ezt átlagosan a megismerkedésük után 18 hónappal teszik, míg azok, akik a való életben találkoztak először, átlagosan 42 hónapot várnak ezzel.