Az okok, amiért az emberek kitartanak egy boldogtalan kapcsolat mellett

Kerekes Vivien
Írta: ,

Ideális esetben boldogok vagyunk a párkapcsolatunkban, hiszen mi másért vágnánk bele? De mégis, biztosan te is ismersz olyan embert, aki csak panaszkodik a párjára, folyton vitatkoznak, mégsem szakítanak egymással. Kívülállóként csak értetlenül nézzük őket, azon gondolkodva, vajon miért nem vetnek véget a viszonyuknak. Sokan viszont az alábbi okok miatt maradnak egy boldogtalan kapcsolatban.

A kölcsönös függőségi elmélet Kép forrása: bohemiandiesel.com

A pszichológusok mai napig igyekeznek megérteni, miért van az, hogy egyesek képesek kilépni a boldogtalan kapcsolatukból, míg mások minden negatívum ellenére kitartanak mellette.

A kölcsönös függőségi (vagy interdependencia) elmélet szerint minden ember felméri magának a közös életből származó előnyöket és a hátrányokat, és amennyiben előbbi felülmúlja a másodikat, úgy elégedettek a partnerükkel.

Vagyis, hiába vannak gyakori veszekedések a kapcsolatban, más területeken többet kapnak vissza a párjuktól.

Túl sokat fektettek bele Kép forrása: junebugweddings.com

Mégis, az elméletek alapján általában három oka van annak, hogy a boldogtalan kapcsolatban megmaradnak a felek.

Az egyik gyakori indok, hogy már nagyon régóta együtt vannak, és úgy érzik, túl sok időt, energiát és pénzt öltek a kapcsolatba.

Már sajnálnának kilépni belőle, hiszen ez azt jelentené, hogy csak elvesztegették az idejüket, és ezeket az éveket már sosem kaphatják vissza.

Ezért inkább kitartanak egymás mellett, és elhiszik, hogy hiába érzik magukat boldogtalannak, a kapcsolat a hossza miatt nagyon értékes.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019