Az igaz szerelem 10 legfőbb ismérve I.

Sándor Alexandra
Írta: ,

A szerelem az élet sója, nem igaz? Elvileg valóban, a mindennapok során azonban olyan alantas érzések vegyülhetnek bele, mint a féltékenység vagy a birtokvágy, így nem könnyű megőrizni a tisztaságát. Kétrészes cikksorozatunkban összegyűjtjük azokat az alapvető – olykor ésszerűtlennek tűnő – ismérveket, amelyek elgondolkodtatnak, megélted-e már az igaz szerelmet.

Az elvárások elengedése

Persze, valahol mélyen mindannyian vágyunk arra, hogy az emberek olyanok legyenek, amilyennek elképzeljük őket.

Kedvesebbek, nyitottabbak, törekvőbbek, vagy akármilyenebbek. Igaz szerelemben azonban semmilyen tulajdonság nem lehet alapkövetelmény az érzelmek kiérdemeléséhez.

Az csak úgy megtörténik, és követeli, hogy fogadd el a másikat, ahogy az istenke megteremtette, vagy ahogy az emberszabásúakból kifejlődött szegény – attól függően, hogy melyik verzióban hiszel.

Amíg tehát listád van arról, milyen hercegre vágysz, és milyen az ideális párkapcsolat szerinted, csekély valószínűséggel talál rád az igaz szerelem.

A tudatod képes rá, hogy ha legalább 180 centis lovagot álmodtál magadnak, észre se vedd a 179-es nagy őt, amíg erről a kitételről meg nem feledkezel…

Nincs bűnös, nincs áldozat

Az igaz szerelmet senki sem üldözi. Az igaz szerelem nem téved.

Vállalja a felelősséget, megbocsát, és hagyja, hogy a felek járják a maguk útját.

Semmit sem szív mellre: képtelen órákig vitatkozni amiatt, mert a másik elfelejtette kivinni a szemetet.

Vagy ha mégis megteszi, mindvégig tudja: igazából más probléma áll a háttérben, és készen áll az őszinte beszélgetésre.

Ahhoz, hogy mindezt átéld, szinte szükségszerű néhány olyan tapasztalat, amikor a szerelem nem igazi, hanem csak arról szól a kapcsolat, hogy valamilyennek elképzelted a pasast, akiről kiderül: tulajdonképpen nem is olyan.

Utólag viszont be kell ismerned, hogy ez egyszerű tanulási folyamat, amitől egyikőtök sem lett bűnös vagy áldozat.