Az exed újrakezdené veled? Innen tudhatod meg

Az exed újrakezdené veled? Innen tudhatod meg

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az exed újrakezdené veled? Innen tudhatod meg

Felmelegítve csak a káposzta jó sokak szerint, de akiben kicsit is ott él az újrakezdés lehetősége, az egészen másként látja a dolgokat. Talán benned kezdenek kitisztulni az érzelmek, de honnan tudhatod, hogy neki is hasonló szándékai vannak?

Újra felveszi veled a kapcsolatot

Ez még önmagában nem egyértelmű jel, hiszen sokszor tényleg csak barátilag közeledünk az exünkhöz, amikor úgy érezzük, hogy már túlvan a történteken, és talán hajlamos arra, hogy másképpen bár, de megossza velünk az életét.
Azonban ha az előző barátod még szeretne tőled valamit, akkor gyakorta megkeres teljesen apró és jelentéktelen ürügyekkel, amikről akkor sem kérte ki a véleményedet, amikor együtt voltatok. Így meg aztán főleg furcsának tűnnek a kérdései.

Érdeklődik irántad

A konkrét kapcsolatfelvétel mellett az is gyanút kelthet, ha folyton visszahallod, hogy a barátod rólad érdeklődött. Túl vagy-e már rajta, találtál-e valakit magad mellé…
Főleg a szerelemi életed érdekli, de minden apróságra felfigyel, ami veled kapcsolatos, és ami természetesen kiskaput nyithatna ahhoz, hogy újra egymásra találjatok. Talán nem titkoltan még a szándékait is vázolja, de csak akkor, ha biztos benne, hogy a legjobb barátaidon keresztül hozzád is eljut a hír.

Találkozóra hív

Aligha lehetne konkrétabb jel az újrakezdésre, mint amikor az exed felhív, hogy szeretne veled találkozni. Az is gyanús, ha „csak úgy” beszélgetne veled, de az még inkább rámutat a lényegre, ha megpróbál titkolózni a találka célját illetően.
Ráadásul a férfiak hajlamosak ilyenkor elővenni a romantikus, célozgató énjüket, és igyekeznek olyan helyre vinni, ahol garantáltan megremeg a lábad. Ilyen lehet pl. az első csók helyszíne, vagy éppen az a cukrászda, amiben először megpillantották egymást.

Furcsa kérdéseket tesz fel

Akár találkoztok, akár telefonon beszéltek, folyton azzal kell szembesülnöd, hogy furcsa keresztkérdéseket tesz fel neked, és akkor is mindent kitálal magáról, ha te csak némán hallgatod.
Ilyen esetekben a férfiak sokszor lehozzák a csillagokat az égről, ódákat zengenek arról, hogy mennyire megváltoztak, milyen nagyon átalakult az életvitelük az elmúlt néhány hétben. Még ha nem is mondja ki, nyilvánvalóan csak arra megy ki az egész, hogy rájöjj, a hiányod okozza ezt az őrült kavalkádot.

Mit tegyél, ha te is szereted?

Az előbb leírtakból is jól kitűnik, hogy az újra próbálkozó exbarátot egyáltalán nem nehéz felismerni, azt már viszont annál nehezebb eldönteni, mitévő legyél, ha megcsapott az újrakezdés szele. Először is azt a legfontosabb tisztázni, hogy soha, senki nem dönthet helyetted, helyettetek, csak és kizárólag ti vagytok azok, akik ezt a kapcsolatot át tudják értékelni.
Ha úgy érzed, képes vagy a megbocsátásra, és az újrakezdésre, akkor bármi is történt, érdemes ismét belevágnotok. Lehet, hogy egy hét után kiderül, hogy semmi sem fog működni, de akkor legalább véglegesen megnyugodhattok. És persze az is lehet, hogy ez a szakítás ébresztett rá titeket, hogy hatalmas bakit követnétek el, ha nem együtt élnétek le az életeteket.

És ha döntöttél?

Ha pedig úgy döntöttél, hogy soha többet nem kívánod látni ezt a srácot, akkor az a legegyszerűbb, ha ezt egyszerűen közlöd vele. Sokszor jóval fájdalmasabb tartani valakivel a kapcsolatot – akár baráti szinten is – mint teljesen kizárni az életünkből.

Önsajnálatból, vagy akkor, ha nem vagy biztos a dolgodban, nagy hiba lenni újrakezdeni egy kapcsolatot. Ha jól érezted magadat az elmúlt időszakban, sokkal inkább megkönnyebbültél, boldogabb voltál egyedül, akkor minden bizonnyal arra van szükséged, hogy szabad legyél, nem pedig arra, hogy leláncold magad olyasvalaki mellett, aki nyilvánvalóan meg sem érdemel.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!