Az elengedés filozófiája – Így lépj tovább békésen egy szakításon

Kerekes Vivien
Írta: ,
Az elengedés filozófiája – Így lépj tovább békésen egy szakításon

Kép forrása: vipservices.org

Amikor a szíved apró darabokra törik, úgy tűnhet, még a világ legerősebb ragasztója sem lenne képes összeilleszteni a részeit. A szakításnak megvannak a maga szakaszai, akárcsak a gyászolásnak: eleinte nem tudod elhinni, hogy ez az egész tényleg megtörténik. Aztán csalódottnak érzed magad, azt gondolva, bárcsak másképp tettél volna néhány dolgot. Ezek után dühös leszel, és hitegeted magad: „ha kapnál még egy esélyt, biztosan minden máshogy lenne”. Majd ezt követi a szomorúság, hiszen elvesztettél valami számodra fontosat. De végül mindig elérkezik a továbblépés pillanata – most ahhoz adunk néhány tanácsot, hogy sokkal könnyebben tudd magad mögött hagyni a múltadat!

Engedd el azokat a dolgokat, amiket megbántál Kép forrása: heartifb.com

Amikor egy kapcsolat véget ér, hajlamosak vagyunk folyamatosan a múlton rágódni; milyen hibát követtünk el, vagy mit csinálnánk másképp, hogy ne így alakuljanak a dolgok. Úgy tűnhet, mintha ezáltal képesek lennénk elkerülni a fájdalmas befejezést – pedig valójában nincs így. Ráadásul ez a módszer szép lassan szenvedéshez vezet – elvégre amikor visszatekintesz a múltadba, belerántod magad abba az időszakba. És így nem túl könnyű továbblépni, igaz? Ehelyett fókuszálj a mostani helyzetedben lévő pozitív dolgokra! Szintén jó ötlet elhatározni, hogy naponta csak 10 percet engedsz meg magadnak a múltadon szomorkodni; ezzel a módszerrel szabadon kifejezheted az érzéseidet, de mégsem hagyod, hogy teljesen magukkal rántsanak a mélybe.

Bocsáss meg magadnak Kép forrása: topinspired.com

Szintén gyakori, hogy úgy érezzük, életünk legnagyobb hibáját követtük el valamikor a kapcsolatban, és ha azt nem tettük volna meg, most nem lennénk ennyire magunk alatt.

Nehogy elindulj ezen az úton – ebből semmi jó nem jöhet ki! Elvégre mindenki követ el hibákat, és tudod, mit mondanak; ezekből tudunk a leginkább tanulni.

Szóval ha a jövőben szeretnél ismét szerelembe esni, egy dolgot meg kell tanulnod. Ahhoz, hogy képes legyél viszonozni mások érzelmeit, saját magaddal is békében kell lenned – ez pedig csak úgy lehetséges, ha előtte megbocsátasz önmagadnak a múltbeli hibáidért!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba