Az egyik fél szeretne gyereket, a másik nem – Működhet így a kapcsolat?

Bolla Gitta
Írta: ,

Vajon az ellentét a gyerekkérdésben már eleve lenullázza a kapcsolat sikerességének az esélyét, vagy ha két ember szereti egymást, ez sem jelenthet problémát? Ezen a héten erről kérdeztük meg olvasóinkat!

Vera (30), gyógyszertári asszisztens Kép forrása: haleyyelah.tumblr.com

„4 éve voltunk együtt az exemmel, amikor megkérte a kezemet, és én igent mondtam. Aztán 8 hónappal később, mire mindent le is szerveztünk, valami szétesett. Folyton buliztam, és megnéztem a pasikat, mi meg állandóan veszekedtünk. Aztán jött is egy komolyabb beszélgetés, amikor én kijelentettem, hogy nem biztos, hogy valaha szeretnék gyereket. Az exem erre nagyon kiborult, mert ő már a közeli jövőben szeretett volna...

Tudom, furcsa, hogy ez a kérdés korábban nem merült fel, de valahogy annyira egyértelműnek vettük, hogy egyformán gondolkodunk, hogy sosem kérdeztünk rá egyenesen. Valószínűleg nem emiatt a kérdés miatt döntöttünk a szakítás mellett, de ez volt az utolsó pont, és azóta is úgy gondolom, hogy nem szabad egy életre szóló kapcsolatot ilyen ellentétre alapozni.”

Petra (37), kozmetikus Kép forrása: mymodernmet.com

”12 évig voltam együtt a pasimmal, még 24 éves koromban jöttünk össze. Ő akkor már 29 volt, és szeretett volna gyereket, és én is szívesen alapítottam volna családot, de kiderült, hogy valószínűleg nem lehet babám.

Akkor ez egy hatalmas törés volt nekünk, de azt mondta, őt ez nem érdekli, és az a lényeg, hogy szeretjük egymást. Kipróbáltunk sok módszert, de semmi sem vált be, végül tényleg belenyugodtunk.

Aztán tavaly egyszerűen borult a bili. Próbálta elnyomni magában azt az érzést, hogy gyereket akar, de az ember nem ilyen: ösztönszerűen vágyik az utódra, és neki csak miattam nem lehetett, így végül szakítottunk. Bár ilyen sok ideig kihúztuk, szerintem nem működhet úgy egy kapcsolat, ha csak az egyik fél akarja a gyereket (mondjuk nálunk én is akartam volna, ha az én döntésem.) Azért remélem, találok majd egy pasit, akivel mindezek ellenére is boldogok lehetünk együtt!”

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019