Az 5 legromantikusabb élményajándék Valentin-napra

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A szerelmesek napja nem a tárgyi ajándékozásról kellene szóljon, sokkal inkább az érzelmek megéléséről, az együtt töltött időről és a köztetek szunnyadó szenvedély feléledéséről. Éppen ezért 14-én érdemes egy olyan élménnyel meglepnetek egymást, ami felejthetetlen estét ígér, és amiből a későbbiekben is töltekezhettek.

Színházi előadások

Ha élmény, akkor a színház az egyik legnagyobb: egyszerre művészi, kifinomult és valóságos. A mindennapok felületes hajszája után annyira jól eső érzést nyújt egy szenvedélyes színészi játék! Itt végre semmi sem virtuális, nincs képernyő, sem okoskészülék: igazi valós, kulturális felüdülés! Ha pedig Valentin nap, aligha találnátok jobb előadást, mint a Rómeó és Júlia.

Amennyiben igazán különleges színházra vágytok, érdemes a Szegedi Szabadtéri Játékok Rómeó és Júlia előadásainak időpontjai közül válogatnotok.

Ha már leutaztál Szegedre, a kultúrélményt további programokkal is összekötheted, mint a városnézés vagy épp egy jó wellnessezés.

Bien tipp: A jegyeket itt szerezheted be!

Romantikus vonatozás Kép forrása: valvolgyikisvasut.hu

Amennyiben szerettek utazni, igazán különleges ajándék lehet egy vonatút. Pont úgy, ahogy egy-egy hajóút esetében, a vonatozással egybekötött utazást illetően is legalább annyit számít maga az út, mint a végső úti cél.

Egyébként az országban több helyen is indítanak Valentin-napi vonatokat (MÁV nosztalgiavonat, Csömödéri Kisvasút, Királyréti Erdei vasút, Vál-völgyi Kisvasút, Lillafüredi Kisvasút).

Ezeknek a néhány órás utaknak a lényege az, hogy a vonaton nosztalgikus körülmények között, szép tájakat látva, sokszor élőzene mellett, beszélgettek, esetleg kényelmesen megvacsoráztok. Igaz, mennyivel izgalmasabb, mint egy megszokott Valentin napi vacsora?

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján