10 apró jel, hogy már nagyon közel a szakítás

Kovács Andrea
Írta: ,
10 apró jel, hogy már nagyon közel a szakítás

Sokszor csak utólag jövünk rá, hogy bizony voltak jelei annak, hogy a kapcsolatunk a végéhez közeledik, és nem értjük, hogy akkor miért nem tűntek fel ezek a jelek? Ha benne vagyunk egy szituációban, akkor lényegesen nehezebb észrevenni a problémákat, de ha felmerül bennünk a kérdés, hogy vajon kihűlőben van-e a kapcsolat, akkor érdemes tudatosan is odafigyelni az árulkodó jelekre.

Figyelmességek

Az egymás iránti figyelmet és érdeklődést számtalan módon lehet kimutatatni. Az önkéntelen mozdulatokon, érintéseken kívül egy jól működő kapcsolaton belül a felek folyamatosan gondolnak egymásra és ezt kisebb-nagyobb figyelmességekkel mutatják ki. Ezek lehetnek kis ajándékok, de akár egy étel, sütemény, amit a másik hoz nekünk, vagy a klasszikus ajándék, a virág.

Egy hosszú kapcsolatban természetesen nincs arra szükség, hogy hetente virágcsokorral állítson be a párunk, de a korábbi szokások elmaradási biztosan intő jel lehet arra, hogy a másik már kevesebbet gondol ránk és kevesebbszer próbálja keresni a kedvünket.

Ki hív kit?

Szintén árulkodó jel, ha például a közös programok vagy akár csak a beszélgetések kezdeményezésében egyoldalúvá válik a kommunikáció. Ha például csak mi hívjuk a másikat, míg ő lényegesen passzívabb a kezdeményezésben, akkor sajnos következtethetünk arra, hogy nincs egyensúlyban az, hogy minket mennyire érdekel a másik és fordítva.

Természetesen mindezt érdemes a szituációra szabni, például egy reggeltől estig dolgozó férfi valószínűleg kevesebbet tud telefonon beszélgetni a párjával, főleg, ha annak több ideje van.

Ennek ellenére egy egészséges kapcsolathoz szükség van a kiegyensúlyozott kommunikációra, enélkül előbb vagy utóbb probléma lehet.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv