Amit tudnod kell, ha még sosem volt kapcsolatod

Írta: ,

Egy szingli nő élete egyébként is tele van kihívásokkal. Főleg, ha az összes ismerősödnek van párja, miközben te már a 20-as éveidben vagy, és a legtartalmasabb kapcsolatod eddig a mobiltelefonoddal volt. Ha most te is bólogattál, akkor biztosan elgondolkodtál már azon, vajon tényleg veled van-e a baj? Mielőtt stresszelni kezdenél emiatt, egyet tudnod kell: semmi okod az aggodalomra, hiszen ennek is legalább annyi előnye van, mint párkapcsolatban élni.

Hatalmas erő rejtőzik benned Kép forrása: emilysoto.deviantart.com

1/5 Hatalmas erő rejtőzik benned

Egy családi-baráti találkozón vagy egy esküvőn szinte ütemszerű programnak számítanak a szerelmi életeddel kapcsolatos, kíváncsiskodó kérdések.

Úgy tűnik, mintha a 20-as, 30-as éveikben lévő párok még mindig nem jöttek volna rá, hogy a tanácsoktól és a viccelődésektől még nem fogod kevésbé szinglinek érezni magad. És nem is kell, hogy így legyen!

Azt mondják, a szerelemhez bátorság kell, és ez tényleg így is van. De sokkal nagyobb erő kell ahhoz, hogy inkább büszke, egyedülálló nő legyél, mint hogy csak emiatt vágj bele egy kapcsolatba.

 

2/5 Nincs kőbe vésve, hogy a szerelmet kötelező keresned

Sokan a középiskolai évek alatt ismerkednek meg azzal a bizonyos rózsaszín ködös, pillangós szerelemmel. Te nem.

Felejthető hálószobai történeteken és megígért, de be nem tartott telefonhívásokon kívül pedig nem is igazán maradtál le sok mindenről.

Egyesek beleszerettek valakibe a főiskola alatt, egy évfolyam kiránduláson vagy egy buliban. Te más dolgokba szerettél bele: helyekbe, hobbikba, szenvedélyekbe.

Az, hogy éppen szingli voltál, még nem jelenti azt, hogy nem gyűjtöttél életre szóló emlékeket. Dehogynem. Csak a te történetedben a főszerepet nem osztottad meg senki mással, a forgatókönyvet pedig egyes-egyedül írtad meg hozzá.

 

3/5 Tanulni mindenből lehet

Persze kinek ne lenne legalább egy olyan mázlista ismerőse, aki hamar megtalálta a lelki társát. Neki szerencséje volt, másoknál viszont egy-egy randevú többéves kapcsolatokhoz vezetett, pedig nem kellett volna.

Ez rengeteg erőfeszítést jelent. És te ezt inkább olyan dolgokra fordítottad, amiket tényleg szerettél volna csinálni, méghozzá a saját időbeosztásod szerint.

Ahelyett, hogy a szerelmekből merítettél volna tapasztalatot, és a kapcsolat végén naponta ismételted volna a "szakítástól erősebb lettem" mantrát, te flörtökből tanultál. Emberektől, akik érdeklődtek irántad, de nem akarták lekötni magukat. Barátoktól, akik már végigjárták azokat a lépcsőfokokat, amiket te még nem. És ki dönti el azt, hogy melyik tudás ér többet?

4/5 Nem baj, ha mások nem értenek meg

Valószínűleg megtapasztaltad már, hogy a környezeted sokszor nem érti a döntésedet. De ne érezd magad fekete báránynak közöttük, amikor elhangzik egy-egy csodálkozó kérdés.

Nem azért reagálnak ennyire drámaian, mert meg vannak győződve arról, hogy kívülálló vagy. Egyszerűen csak ritka, hogy valaki a húszas évei alatt ilyen büszkén bevallja, hogy egyedül is tökéletesen érzi magát.

Nem számít, hogy ez a rossz időzítések miatt alakult így, vagy egyszerűen csak nem találkoztál olyan emberrel, aki megfogott volna.

Annyi biztos: jobb várakozni egy olyan személyre, akivel tényleg boldog lehetsz, mint elszalasztani csak azért, mert éppen foglalt vagy. 

Ha megérkezik, az életed fenekestül felfordul Kép forrása: tumblr, themountainlaurel

5/5 Ha megérkezik, az életed fenekestül felfordul

Előbb-utóbb te is találkozol valakivel, akivel nem csak jól érzed magad, de végre az időzítés is tökéletes lesz. Viszont meglehet, hogy a párodnak nem te leszel az első komolyabb kapcsolata.

Az exbarátnők "szelleme" kicsit mindig ott lebeg: valaki, aki ugyanolyan parfümöt használt, mint te, vagy ugyanabba a kávézóba jártak együtt, ahol ti találkoztatok. Egy kapcsolat kezdetétől fogva viszont ezek már nem számítanak: csak a közösen megtett út lesz fontos.

Emiatt pedig hirtelen az egész életed meg fog változni. Talán ijesztőnek tűnhet, hiszen eddig kizárólag magadhoz igazítottad a napjaidat. Amikor viszont beleszeretsz álmaid férfijába, hidd el, nem is tűnik olyan szörnyű dolognak, hogy az elkövetkező hónapban az összes hétvégéd be van már táblázva.