Amikor a vonzalom nem elég – a kémia nem mindig a megfelelő emberhez vonz

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

A hirtelen fellobbanó vágy, az őrült szenvedély, az erotikus lángolás, a kölcsönös vonzalom hatalmas energiákat tud felszabadítani az emberben – de még nem garantálja, hogy hosszabb távú, elköteleződést vállaló kapcsolat felé haladtok. Van, amikor a kémia nem elég.

Vegyük alaphelyzetnek azt, hogy olyan nőkről beszélünk, akik nemcsak szexuális kalandot keresnek, hanem hisznek az elköteleződésben.

Ha te is ilyen vagy, valószínűleg nem pusztán a testi gyönyört akarod megélni, hanem többre vágysz.

A jól működő kémia lehet szuper alap egy kapcsolathoz, de van, amikor intő jelek mutatkoznak, hogy ebben sajnos nincs több.

A vonzalom, a szex okozta mámor félrevezetheti az embert.

Ahhoz, hogy intim együttlétre kerüljön sor, persze szükség van bizalomra, erős vágyra és kölcsönös szimpátiára is.

A pszichológusok gyakran mondják, hogy a nők egy hosszabb távú kapcsolat reményében hamarabb bújnak ágyba a férfival, minthogy megbizonyosodnának a pasi komolyabb szándékairól.

A fizikai vonzalom felülírhat az emberben pár erkölcsi blokkot.

Akkor azonban, ha úgy érzed, hogy bár az ágyban nagyon figyelmes, az ágyon kívül inkább a saját érdekeit tartja szem előtt, nem áldoz rád elég időt, légy résen!

A kötődés a szex során felszabaduló hormonok miatt igen erős lehet benned, de kíméld meg magad egy nagy csalódástól, ha úgy érzed, elmaradnak a kellemes, jóleső gesztusok, amikre a szexen kívül is szükséged lenne.