5 ok, amiért a hűtlen férfi nem hagyja el a feleségét

Szirák Viki
Írta: ,

Amikor arról hallunk, hogy valaki többször is megcsalta feleségét, esetleg évek óta szeretőt tart, felmerül bennünk a kérdés: "ha ennyire boldogtalan a házassága, miért nem válik el a nejétől?" A válasz viszont sokszor elég megdöbbentő, sőt, van, hogy ők maguk sem tudják. Most elhoztuk azt az 5 leggyakoribb okot, amiért egy hűtlen férfi mégis a feleségével marad!

1. Az otthon a legjobb

Az egyik leginkább magától értetődő válasz a kényelem. Már hozzászokott ahhoz, hogy a felesége vacsorát készít, vigyáz a gyerekekre, ráadásul felépítettek egy közös otthont, ami kényelmes és biztonságos. Ő az a férfi, aki azért lép félre, mert valami újat és izgalmasat keres, de nem akar emiatt mindent elölről kezdeni. Nem vágyik új partnerre, csak kalandokra, amelyek kimozdítják őt a megszokott rutinból.

Esze ágában sincs emiatt elválni, és egyedül új helyet keresni – ezért sajnos a félrevezetést és a hazugságokat választja, bele sem gondolva abba, mit érezhet a másik fél.

2. Lelki probléma

Van, hogy a férfi azért lép félre, mert nem érzi magát boldognak. Sokszor nem is a felesége vagy a családja miatt, hanem mert egyszerűen nem így képzelte az életét, elégedetlen a karrierjével, a külsejével, anyagi helyzetével – tényleg bármi lehet az ok. Ilyenkor hajlamosak azt hinni, egy új kapcsolat, egy titkos románc megfűszerezi az életüket, és boldognak fogják érezni magukat, esetleg elégedettebbé válnak.

Még abban is hisznek, hogy a szerelem bekopog az ajtajukon – általában tévesen. Szakértők szerint valamilyen pszichológiai probléma húzódhat a háttérben, amivel talán még ők maguk sincsenek tisztában.

3. Szexuális igények

Megesik, hogy nem a szeretet hiánya és a feszült légkör miatt menekül valaki egy viszonyba. Számtalan példa létezik arra is, hogy egy férfi elégedetlen a szexuális életével, mert túl ritkán kerül sor együttlétekre, vagy azok már unalmassá váltak, és emiatt keveredik titkos románcba.

A feleségétől viszont nem akar elválni, hiszen minden más téren működik a kapcsolatuk, ezért úgy gondolja, amennyiben az igényeit máshol kielégíti, mindenki jól jár. Persze ez az állítás elég messze van a valóságtól, hiszen a megcsalás sosem jelenti a megoldást!

Samwordley/depositphotos.com

4. Erős kötelék

Az is sokat számít, hogy mi köti össze a feleket. Egy férfi, aki megcsalja a feleségét, kisebb eséllyel akar elválni, ha egyébként vannak közös gyermekeik, pláne akkor, ha ők még kiskorúak. Meglehet, hogy a felek között már rég nincs szerelem, de a gyermekek sokszor összetartják a szülőket a számos probléma ellenére.

Ilyenkor a férfiak ugyan többször is félrelépnek, akár szeretőt is tartanak, de a válást mégsem hajlandóak elindítani, mert félnek attól, hogy nagyon ritkán látnák a gyerekeket, és "vesztesként" kerülnének ki a házasságukból.

5. Rájött, hogy hibázott

És végül ott vannak azok, akik egyszeri alkalommal lépnek félre, és rögtön megbánják a tettüket. Ők általában azonnal be is vallják a feleségüknek, hogy mit tettek, és mindent elkövetnek azért, hogy ne kerüljön sor válásra, és megbocsásson nekik a párjuk.

Nem azért, mert kényelmesebb megmaradni egy olyan kapcsolatban, amit már jól ismernek, vagy mert nem akarnak hónapokig tartó bírósági ügyet, hanem mert tényleg úgy érzik, hogy hibát követtek el, és soha nem akarják ezt megismételni. Sajnos ők vannak kevesebben...

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba