Amikor alacsony önbecsülésű a szerelmed – Hogyan segíthetsz neki?

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,

A társadalmi elismerést szoros szálak fűzik az önbecsüléshez. Ez különösen frusztráló lehet az alacsonyabb önbecsülésű férfiak számára. Mivel a pasik nem feltétlen szeretik kimutatni a gyengeségeiket, és nem akarnak beszélni a kétségeikről, meg kell találni a módját, hogyan támogassuk őket. Ha a párod fél a kudarctól és alábecsüli a képességeit, így segítsd őt!

Biztosítsd a szeretetedről Kép forrása: pixabay.com

Ha a kötelék erős köztetek a kedveseddel, akkor te is biztosan azt akarod, hogy kiegyensúlyozott, harmonikus kapcsolatban éljetek. Ha jól ismered már őt és tudod, milyen nehézségekkel küzd az önbecsülése terén, akkor ezt ne dörgöld az orra alá semmilyen helyzetben!

Olyan férfiak is alacsony önbecsülésűek lehetnek, akikről egyébként nem is gondolnánk, mert álmagabiztossággal leplezik azt.

Ha egy őszinte kapcsolatban ezek a védekező mechanizmusok már nem kellenek, akkor van akkora a bizalmi szint, hogy beleláss a személyisége rejtett zugaiba.

A kudarchelyzeteiben is biztosítsd őt a szeretetedről! Például, ha munkahelyi gondokkal küzd és elégedetlen magával, szomorúan, letörten jár haza, te mindig várd támogató öleléssel!

Az alacsonyabb önbecsüléssel rendelkező férfiak ki vannak éhezve a dicséretre, az elismerésre, akkor is, ha nem adják ennek semmiféle jelét.

Már egészen kicsi gyerekkorban úgy játszanak a fiúk, hogy a gyorsaság, az ügyesség, a vagányság fontos.

Később, a kamasz évek alatt is kemény hierarchia tud kialakulni a fiúk közt. Az ekkor szerzett sérelmeket egy életen át cipelheti magában az ember.

Az életrevalóságnak különféle mércéi vannak a kamaszok és fiatal felnőttek körében, felnőttkorban pedig a munkahelyen való helytállás és az egzisztenciális biztonság megteremtése generál újabb kihívásokat számukra.

Az önbecsülési problémákkal küzdő férfiaknak szinte aranyat ér a kedvesük elismerő szava.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv