A tudomány szerint ezt a 3 párkapcsolati tanácsot nagyon sokan figyelmen kívül hagyják - és emiatt szakítanak

Szirák Viki
Írta: ,

Kutatók megfigyelték, hogy amikor nők és férfiak szerelembe esnek, az agyuk bizonyos részei olyannyira aktivizálódnak, hogy teljesen elnyomják a negatív érzéseket, amelyek egyébként arra utalnak, hogy mégsem passzolnak össze. Vagyis lényegében a szerelem tényleg vak, és mindegy, hány párkapcsolati könyvet olvasol ki, ha megjelenik a rózsaszín köd, az ítélőképességed jelentősen leromlik. Valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy a legtöbb pár sajnos figyelmen kívül hagyja az alábbi három tanácsot, és ez a későbbiekben szakításhoz is vezet.

Ez az egyik legfontosabb lecke, amit sosem lenne szabad elfelejtened a kapcsolatod érdekében!

Amikor megismerkedsz valakivel, és néhány hét után egymásba szerettek, könnyű úgy látni, hogy most aztán megtaláltad életed szerelmét, és akár holnap össze is költözhetnétek. Azonban ilyenkor mindig lassíts le egy kicsit!

Emlékszel, amikor az előző barátoddal megismerkedtél? Ott is ezt érezted, és végül mégsem ő lett a lelkitársad; így nincs garancia arra, hogy a rózsaszín köd után nem ébredtek rá arra, hogy mégsem vagytok a legjobb páros.

Épp ezért nagy hiba, ha rögtön az első hónapokban olyan komoly döntést hoztok meg, mint a házasság, együttélés vagy akár családalapítás. A legjobb, ha türelmesek vagytok, és vártok ezekkel, a hosszútávú kapcsolatok ugyanis az idő múlásával válnak erősebbé!

Különösen fiatalabb korban jellemző, hogy az emberek szinte mindent beáldoznak a kapcsolat oltárán.

A szenvedélyes szerelem hatására folyton együtt akarnak lenni, emiatt pedig nagyon gyakori, hogy elhanyagolják a barátokat, saját hobbikat.

De nem véletlenül mondják, hogy jóból is megárt a sok! Mindegy, hogy egy pasiról, hobbiról vagy akár csak egy sorozatról van szó, ha mindig ezzel töltöd az idődet, előbb-utóbb a kiégés tüneteit érezheted magadon.

A kapcsolatok szempontjából nagyon serkentő, ha a két félnek van külön élete is, és képesek elszakadni egymástól, hogy ezekkel is foglalkozzanak egy kicsit.

Butaság azt gondolni, hogy két fél alkot egy egészet a szerelemben; az igazán hosszantartó kapcsolatok attól olyan erősek, hogy két teljesértékű ember van jelen bennük.